Bivši voditelj Harvardskih investicija budućnost vidi upravo u kriptovalutama

0

Lewis Fellas ističe se bogatim radnim iskustvom sa valutama,  prije nego što je počeo raditi u Harvard Management Company 2014. godine, radio  je kao trgovac u  JPMorgan Chase & Co do 2015. te je nakon toga između ostalih poslova bio i direktor portfelja u Hong Kongu u Segantii Capital Managementu do 2014. godine.

U Harvard Management Company bio je voditelj portfelja koji se usredotočio na azijska tržišta dionicama, ali je svoju poziciju napustio u lipnju 2016. te kreće u osnivanje “hedge” fonda koji će između ostalog imati za cilj i zaštitu bitcoina.  

Fellas raspolaže sredstvima od $35.7 milijardi dolara te ovim projektom nazvanim “Bletchley Park Asset Management” želi zaštiti svoja sredstava i podići vrijednost projekta na $200 milijuna dolara.

Poslovanje s digitalnom valutom

Sve više investitora želi  se okušati u poslovanju digitalnim investicijama, tako je svoje poslovanje Fellas učvrstio i poslovnom suradnjom s Ronnie Potel koji je također napustio svoje radno mjesto na izvršnoj poziciji u Morgan Stanley.

Kako bi njegov projekt i sam hedge fond stekao iskustvo s investicijama u ovom području, Bletchley Park Asset Management već je počeo provoditi testne strategije s kriptovalutama.

Rekordan rast bitcoina

Bitcoin bilježi povećanje vrijednosti svakim danom, tako je i njegova trenutna vrijednost oko $4000 te se taj porast dijelom pripisuje i upravo ulagačima poput Fellas i Potela.

Nakon što se bitcoin 1. kolovoza podijelio na Bitcon Cash (BCH) i Bitcoin (BTC) te i nakon toga potvrdio svoju snagu, mnogi investitori uočili su priliku za investiranjem u kriptovalutu koja ruši sve rekorde svojim porastom.

Brojke pokazuju da se još mnogo Harvardskih menadžera odlučio na pothvat poput Fellasa i osnovali su svoje hedge fondove kojima žele trgovati kriptovalutom.

Iskustvo i ulaganje

Kriptovaluta je još uvijek na udaru svjetskih debata u kojima se stalno vrti tema je li ulaganje u iste isplativo ili se ipak samo radi o investicijama koje neće potrajati.

Dok se iskusni analitičari i trgovci valutama ne mogu usuglasiti, činjenice ipak govore kako Fells, Potel i mnogi drugi imaju izuzetno puno iskustva s investicijama te se ipak upuštaju u trgovanje kriptovalutama.

Source: Cointelegraph.com

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X