MasterCard će dodati kriptovalute u svoj sustav

0

MasterCard je najavio planove za podršku kriptovaluta u 2021. godini, otvarajući put za gotovo milijardu korisnika da troše digitalnu imovinu na više od 30 milijuna prodajnih mjesta.

Tvrtka vjeruje da bi ovo moglo dovesti nove kupce trgovcima i izgraditi lojalnost kod postojećih kupaca koji već preferiraju kripto imovinu naspram tradicionalnih fiat opcija.

“Radi se o izboru. MasterCard nije ovdje kako bi vam preporučio da počnete koristiti kriptovalute. Ali mi smo ovdje da omogućimo kupcima, trgovcima i tvrtkama transfer digitalne vrijednosti ”

Kakve će kriptovalute Mastercard integrirati?

Iako je globalni gigant za plaćanja izjavio da planira podržati stablecoine zbog njihove “pouzdanosti i sigurnosti”, Mastercard je odbio navesti bilo koju specifičnu kriptovalutu koju će integrirati.

Međutim, Mastercard je ponudio četiri temeljna kriterija prema kojima će procjenjivati kriptovalute koje će ​​potencijalno dodati: robusna zaštita potrošača, uključujući privatnost i sigurnost potrošača, strogo poštivanje KYC-a, poštivanje lokalnih zakona i propisa i stabilnost kao sredstvo plaćanja.

MasterCard također aktivno djeluje s nekoliko glavnih središnjih banaka širom svijeta kako bi podržao inicijative središnje banke u vezi s CBDC-om. Prošle je godine tvrtka objavila alat “virtual sandbox” kako bi pokazala kako se CBDC može koristiti za podmirivanje kupnje potrošača koristeći MasterCardovu infrastrukturu.

Najava MasterCarda također je izvijestila o povećanoj potražnji za digitalnom imovinom među svojim kupcima, napominjući da mnogi korisnici kupuju kriptovalute sa svojim MasterCard karticama usred trenutnog bull marketa.

“Kripto imovina postaje sve važniji dio svijeta plaćanja”, zaključili su iz MasterCarda.

“Ovdje smo da omogućimo kupcima, trgovcima i tvrtkama da digitalnu vrijednost – tradicionalnu ili kripto – premjeste kako god žele. To bi trebao biti vaš izbor, to je vaš novac.”

Je li ovo veća vijest od Tesline kupnje Bitcoina?

MasterCard je već posvetio značajne resurse istraživanju blockchain tehnologije, s tim da tvrtka trenutno ima odobreno 89 blockchain patenata, dok je prijavila još njih 285. Tvrtka se već neko vrijeme neposredno bavi kripto plaćanjem, udružujući se s Wirexom i BitPayom u stvaranju kripto kartica, iako se nijedna kriptovaluta nije direktno kretala kroz mrežu MasterCarda.

Najava MasterCarda posljednja je iz niza institucionalnih usvajanja kriptovaluta koje su uslijedile u posljednjih nekoliko tjedana. Ova vijest možda je i važnija za kripto tržište od Teslinog ulaganja u Bitcoin. Očito je da ovo nije kraj institucionalnog interesa za kripto, a p očele su se pojavljivati ​​i spekulacije o tome koje će druge tehnološke tvrtke sljedeće “ući u kriptovalute”, a RBC Capital Markets izjavio je da bi Apple trebao krenuti Teslinim stopama. RBC analitičar Mitch Steves napisao je klijentima da bi implementacija kripto burze u Apple novčanik stvorila značajno novo tržište.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X