Michael Saylor poziva Elona Muska da kupi još Bitcoina

0

Istaknuti Bitcoin “evanđelist”, Michael Saylor, koji je najavio da odlazi s mjesta izvršnog direktora kompanije MicroStrategy, odgovorio je na šaljivi tweet Elona Muska o njegovoj namjeri da kupi nogometnu momčad Manchester United.

Saylor mu je napisao: “Radije bismo da kupiš još malo #bitcoina.”

Michael Saylor je bitcoin maksimalist

Kako drugačije intervenirati ako ne spominjanjem Bitcoina? Michael Saylor se deklarirao kao Bitcoin maksimalist, što znači da je osoba koja vjeruje da je BTC jedina prava kriptovaluta ikada stvorena.

Bitcoin maksimalisti preziru druge altcoine i na njih gledaju kao na granične, sumnjive projekte sklone prijevarama.

Nije iznenađujuće da Saylor u svom portfelju ima gotovo 130.000 BTC-a, vrijednih gotovo 4 milijarde dolara. Razlog više za obranu kripto kraljice, čak i sukob s Vitalikom Buterinom, suosnivačem Ethereuma.

Da, jer Bitcoin maksimalisti također preziru Ethereum kao i druge altcoine. I zapravo, nedavno na Twitteru, čini se da su se njih dvoje posvađali, Saylor s jedne strane naziva Ethereum neetičnim, a Buterin s druge vjeruje da su maksimalisti nesposobni učiniti bilo što osim prijenosa BTC-a.

Teslina priča o kupnji i prodaji Bitcoina

U veljači 2021. Musk je objavio da Tesla posjeduje glavnu digitalnu valutu u vrijednosti od 1.5 milijardi dolara i počeo prihvaćati BTC kao sredstvo plaćanja za svoje e-automobile.

Međutim, u travnju je opcija plaćanja zatvorena zbog kontroverzne situacije vezane za Bitcoin rudare i utjecaj rudarenja na okoliš.

Ipak, Tesla je držao sve te Bitcoine donedavno – u drugom kvartalu 2022. tvrtka riješio se 75% svojih BTC-a, ostavljajući samo 218 milijuna dolara u BTC-u u svojoj bilanci.

Bitcoin je prodan po otprilike 29.000 dolara po jedinici, dok je tvrtka kupila BTC po 31.620 dolara.

Muskova zaliha Bitcoina

U ožujku ove godine ekscentrični milijarder objavio je na Twitteru da on nije prodavao svoju kripto zalihu, koja se u tom trenutku sastojala od Bitcoina, Ethereuma i Dogecoina.

Trenutno nije jasno je li zadržao sve svoje Bitcoine. Međutim, što se tiče Teslinog stava o Bitcoinu, Musk je uvjerio zajednicu da je tvrtka u budućnosti otvorena za povećanje svoje BTC pozicije.

Ipak, u svojim tweetovima Elon Musk naglašava da favorizira i preferira Dogecoin u odnosu na sve ostale kriptovalute, uključujući i Bitcoin. Nedavno je tweetao da “uglavnom” podržava DOGE i nastavlja ih kupovati u većim količinama.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X