Milijarder ipak ne smatra da je Bitcoin “bubble”?

0

Poznati milijarder George Soros početkom ove godine nazvao je Bitcoin prijevarom, a sada se sprema investirati u njega?

Bitcoin nije valuta zbog toga što valute trebaju biti stabilne, a valuta koja varira do 25% dnevno nikako se ne može koristiti primjerice za isplatu plaća. Ovdje se radi o špekulacijama.

Ovom izjavom Soros je u siječnju ove godine poljuljao kripto tržište, koje nakon što je postiglo visoke vrijednosti krajem prosinca 2017.-te, početkom godine zabilježilo crveno područje s visokim fluktuacijama pada.

Volatilnost Bitcoina dobro je poznata svima koji su se ikada dotakli s kripto tržištem, a nakon što Wall Street “igrači”, misleći ovdje i na Geroge Sorasa, komentiraju i ukazuju nepovjerenje u kriptovalute, uvijek se kao posljedice toga dodatno ruši vrijednost Bitcoina?

Zašto? Nakon što neka utjecajna osoba, koja se godinama bavi investicijama, kaže da Bitcoin zajedno s ostalim kriptovalutama nije pouzdan, manji ulagači, koji su tek ušli u ovaj svijet vjeruju njima jer su oni iskusniji.

Nije sporno da su ponekad i ove izjave točne, no također treba im pristupiti s oprezom jer se vrlo često događa da se iza njih nalaze i skriveni motivi kojima se želi spustiti cijena kriptovaluta, a nakon toga se uključiti u trgovanje istima.

Pogledamo li 5 najpopularnijih kriptovaluta u posljednjih nekoliko mjeseci, jasno se vidi da su zabilježile pad svojih vrijednosti, a prema podacima s Coinmarketcap-a na dan 10. travnja možemo vidjeti sljedeće:

Bitcoin: s gotovo $20,000 u prosincu 2017.-te pada ispod $7,000
Ethereum: s $1,400 u siječnju 2018.-te pada ispod $400
Ripple: s $3.50, u siječnju 2018.-te pada ispod $0.50
Bitcoin cash: s $4,000 u prosincu 2017.-te pada ispod $650
Litecoin: s $330 u prosincu 2017.-te pada ispod $120

No kako se svako tržište suočava s problemima, tako je ovo scenarij koji se trenutno proživljava na kripto tržištu, ali nipošto ne označava njegov kraj.

Uspješnost Sorosa u investicijama

George Soros rođen je u Mađarskoj, a u svojoj dobi od 87 godina, trenutno je na tržištu jedan od najuspješnijih investitora na svijetu.

Svoje iskustvo stekao je upravljanjem hedge fondom u New Yorku od 1969. do 2011. Danas se i dalje bavi investiranjem kroz svoju tvrtku Soros Fund Management koja posjeduje imovinu u vrijednosti 26 milijardi dolara.

Soros se također pronašao na Forbesovom popisu svjetskih milijardera za 2018.-tu godinu, a na popisu su se pronašli po prvi puta i milijarderi koji su se obogatili kriptovalutama.

Soros Fund Management s Adamom Fisherom kao odgovornom osobom za makro ulaganja, 6. travnja obznanilo je da je dobilo odobrenje za ulaganje u tržište kriptovaluta, unatoč tome što je Soros prethodno kritizirao kriptovalute, a njihovo prvo ulaganje željno se iščekuje na tržištu.

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X