Milijuni kripto donacija pristižu Turskoj nakon razornih potresa

0

Web3 zajednica ponovno je prikupila milijune u samo nekoliko sati kako bi pomogla onima kojima je pomoć trenutno najpotrebnija.

Nekoliko kripto kompanija, uključujući Binance, Tether, Bitfinex, OKX i Kucoin, obećalo je preko 9 milijuna dolara donacija za pomoć žrtvama velikih potresa koji su pogodili Tursku i Siriju u ponedjeljak rano ujutro.

Kako broj žrtava nastavlja rasti (više od 7 000 poginulih i više od 20 000 ozlijeđenih), kripto zajednica pokazuje svoju velikodušnost i podržava humanitarne napore.

Pridružujući se prikupljanju sredstava, Zaklada Avalanche donirala je milijun dolara u AVAX tokenima.

“Sredstva će pomoći ljudima da se brže oporave nakon ove tragedije. Vrijeme je da se okupimo i pokažemo da je kripto sila dobra i znak nade za sve nas koji nas boli.””, rekao je izvršni direktor Zaklade Avalanche, Aytunc Yıldızlı.

Web3 zajednica ujedinjena u pomoći

“Nedavni potresi u Turskoj imali su razoran utjecaj na velik broj ljudi i zajednica. Nadamo se da će naši napori donijeti olakšanje onima koji su pogođeni. Također pozivamo kolege iz industrije da se još jednom okupe kako bi ponudili podršku u ovim kriznim vremenima”, rekao je izvršni direktor Binancea Changpeng Zhao u priopćenju za javnost.

Ubrzo nakon što su se pojavile vijesti o potresu i nevjerojatnom broju izgubljenih života, Bitfinex, Keet, Synonym, Tether i druge tvrtke najavile su zajedničko obećanje od 5 milijuna turskih lira (oko 266 000 dolara), za pomoć u naporima za oporavak od potresa.

“Vrijeme je da se pobrinemo za naše korisnike”, napisao je Zhao u objavi na Twitteru, dodajući da će kripto mjenjačnica korisnicima u regiji emitirati 100 dolara (1883 TRY) u BNB-u, što je iznos od ukupno 5 milijuna dolara.

Mjenjačnica kriptovaluta Gate.io također je obećala 1 milijun turskih lira za podršku oporavku od potresa. Za prikupljanje dodatnih donacija, ostvareno je i partnerstvo s Gate NFT-om kako bi se pokrenula dobrotvorna NFT zbirka donacija za oporavak od potresa.

“Jasno je da su razmjeri potresa katastrofalni. Naša srca su uz narod Turske, a naše misli i molitve su sa svima onima koji su pogođeni”, napisali su iz Tethera u priopćenju za javnost najavljujući donacije.

U veljači 2022., kripto zajednica, uključujući nekoliko istaknutih imena poput suosnivača Ethereuma Vitalika Buterina, poslala je milijune donacija za potporu ukrajinskoj vladi i nevladinim organizacijama koje djeluju na tom području tijekom ruske invazije.

Poput ukrajinskog DAO-a prošle godine, nekoliko decentraliziranih autonomnih organizacija ili DAO-ova pojavilo se u posljednjih 48 sati nudeći podršku za potporu humanitarnim naporima. Međutim, kao i sa svim pomamama prikupljanja sredstava nakon katastrofa velikih razmjera, uvijek postoji zabrinutost pokušaja prijevare dobronamjernih donatora.

Provjera ovih skupina ključna je za osiguravanje da sredstva stignu do onih kojima je pomoć zaista potrebna.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X