Mogući uzroci velikog pada cijene bitcoina

0

Cijena bitcoina nedavno je dostigla šestomjesečni minimum, spuštajući se više od 50% u odnosu na najviši maksimum u lipnju 2019. godine, koji je iznosio gotovo 14 000 dolara.

Pad cijene bitcoina (BTC) došao je kao rezultat geopolitičkih i financijskih faktora, izjavio je direktor digitalne imovine u kompaniji za upravljanje ulaganjima VanEck, Gabor Gurbacs.

On smatra da su za bitcoin, koji trenutno kruži na razini od oko 7600 dolara, smrtonosna kombinacija Kina, porezni izvještaji i smanjenje likvidnosti .

Gurbacs je istaknuo nekoliko uzroka koji su, “možda” prisilili bitcoin da se 24. studenog spusti do 6.500 dolara, što je najniža cijena od svibnja ove godine.

Njegovi nalazi odgovarali su općim raspoloženjima oko cijene bitcoina, koja se u ponedjeljak oporavila za oko 11% i zadržala se na razini od 7.576 dolara u vrijeme pisanja vijesti.

Kineski rat kriptovalutama

Kina je, prema izvještajima, povećala pritisak na burze kriptovaluta koje nude usluge svojim državljanima, pa tako i na bitcoin. Konkretno, ulagači su vidjeli rizik i odlučili izaći sa tržišta, nadajući se otkupu na nižim razinama.

“Mislim da su ulagači zabrinuti zbog vijesti o pritisku iz Kine pa su neki zaključili da mogu zauzeti bolje pozicije na nižim cjenovnim razinama”, rekao je Gurbacs.

Porezni izvještaji, arbitraža

Sve popularnija teorija oko bitcoin trgovačke aktivnosti fokusirana je na porezne obveze.

U Sjedinjenim Državama ulagači možda pokušavaju smanjiti tržište kako bi zabilježili male ili čak negativne dobitke na svojim udjelima za 2019. godinu. Gurbacs je to opisao kao “arbitražu o poreznim gubitcima na kraju godine”.

Bitcoin likvidnost “brzo isparava”

Prema Gurbacsu, koji je naveo podatke sa Skew Markets, likvidnost na bitcoin trgovinskim platformama suočena je sa znatnim pritiskom. “Ovo je vjerojatno izazvalo zabrinutost zbog kineske politike i nešto je što tradicionalno utječe na sentiment tržišta”, izjavio je.

“Ponude za kupovinu najšire su u zadnja 3 mjeseca. Budite oprezni. Tržište može brzo preskočiti pozicije u bilo kojem smjeru. Izbjegavajte velike ili bilo kakve tržišne naloge”, savjetuje Gurbacs.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X