Na vidiku prvi Blockchain tečaj u Australiji

1

Sveučilište RMIT iz Australije poziva sve kripto entuzijaste da se priključe njihovom online tečaju u kojem će polaznike upoznavati s blockchainom, Bitcoinom i ostalim kriptovalutama te popularnim pojmovima kripto tržišta. Uz to su najavili svoju suradnju s nekoliko ključnih imena, od kojih izdvajaju Accenture i Stone & Chalk kako bi tečaj uspješno spojio teoriju s praksom.

Direktor Blockchain Innovation Hub, Jason Potts, koji je ujedno i jedan od pokretača ovog tečaja rekao je:

Ova tehnologija predstavlja puno različitih tehnologija spojenih u jednu i sada zajedno dolaze do rezultata, što je i razlog otežanog razumijevanja njihovih funkcionalnosti, a mi ćemo to olakšati svojim polazncima. Potts

Idejni začetnici tečaja, su i sami stručnjaci na području kripto tržišta koji svakim danom uče o novostima i prednostima ove tehnologije, a svoje znanje odlučili su podijeliti preko ovog tečaja sa zainteresiranom publikom.

Predviđeno trajanje tečaja je 8 tjedana, a njegovi osnivači kažu da treba biti u stopu s tehnologijom, a sudjelovanjem u tečaju polaznici si čak i mogu otvoriti vrata u pronalasku novog posla.

Alan Tsen, direktor Stone & Chal, u ovomu projektu vidi veliki potencijal u povezanosti tehnologije, banka i blockchaina te kaže da je ovakav tečaj prijeko potreban na tržištu.

Banke svojim poslovanjem već zaostaju za blockchainom, stoga je potražnja na tržištu za učenjem i poboljšavanjem znanja o blockchainu nužna. Tsen

Pogodnosti za polaznike

Cilj ovog tečaja je pružiti priliku svima da shvate princip na kojem radi ova tehnologija, ali i da shvate što je u pozadini te da na kraju dobiju ideju kako to primijeniti na svoje poslovanje.

Da Australija aktivno radi i prati tehnologiju potvrđuje i poslovanje njihove burze za trgovanje vrijednosnim papirima – ASX. Burza je objavila kako će zamijeniti svoj postojeći sustav CHESS, s DLT tehnologijom, odnosno blockchainom čime će sve transakcije ostati trajno zabilježene u sustavu.

Oduševljenje ovim potezom posebno je istaknuo i CEO burze ASX, Dominic Steven koji je poručio da će primjena DLT u poslovanju smanjiti troškove, povećati zadovoljstvo klijenta i voditi njihovu burzu na lidersku poziciju na financijskom tržištu.

Prvi tečaj u Australiji, ali ne i u svijetu

Ovaj potez svakako je pohvalan za Australiju, ali mnoge druge države već su ranije preuzele inicijativu pa se tako na sveučilištima New York University, Duke University, Princeton University, Stanford University, University of California-Berkeley, Blockchain University iz SAD-a već nude slični tečajevi. Također tečajevi se mogu pronaći i u Velikoj Britaniji na sveučilištu University of Cumbria i sveučilištu B9 Lab Academy, u Cipru na sveučilištu Cyprus’ University of Nicosia te u Danskoj na sveučilištu IT University of Copenhagen.

Ovo su samo od nekih tečaja koji se mogu pronaći vezani uz Blockchain, a i vi nam možete ostaviti u komentaru svoje prijedloge tečaja na ovu temu.  

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

1 Comment

  1. Pingback: Na vidiku prvi Blockchain tečaj u Australiji - CryptoTelegraf

Leave A Reply

X