Gibraltar najavljuje prijedlog zakona o regulaciji ICO-a

0

Svi govore da se treba baviti regulacijama ICO-a i kriptovaluta, a Gibraltar je još jedna država koja će uskoro predstaviti prijedlog regulacija za Initial Coin Offering.

Vlada države u suradnji s Gibraltar Financial Services Commission GFSC odlučila se na ovaj potez nakon što statističke analize dokazuju da postoje mnogi ICO projekti koji zloupotrebljavaju naivnost građana te je njihova odgovornost da ih zaštite.

GFSC o Initial Coin Offering

GFSC je u rujnu 2017. objavio da ih zabrinjava sve veća distribucija ICO tokena bazirana na Blockchain tehnologiji. Uz to su najavili da će početkom nove godine krenuti u regulaciju jer se ICO za sada ubraja u tržiše koje nije uređeno i može imati opasne posljedice za njegove sudionike. Svojim sugrađanima GFSC je skrenuo pozornost i na sljedeće činjenice:

  • Ne postoji organizacija kojoj se možete obratiti ako ICO ne ispuni očekivanja i nema tko braniti vaš novac;
  • Postoji mogućnost da vrijednost tokena koje kupite putem ICO dostignu visoku vrijednosti, ali vi ih nećete imati gdje prodati;
  • ICO whitepaper može sadržavati informacije koje vas navode da se odlučite na kupnju jer još uvijek nisu regulirani;
  • Za kraj jeste li svjesni toga da ulažete u poduzeće koje je tek na početku svojeg razvoja, samim time njegova sigurnost je vrlo rizična i vi trebate uložiti samo sredstva za koja si možete priuštiti da ih na kraju i izgubite.

Sve ovo vodi ka tome da ICO treba biti reguliran, a Gibraltar već radi na prijedlogu zakona koji će definirati što bi se i kako trebalo regulirati.

Sian Jones, jedan od GFSC’s senior savjetnika rekao je:

Regulacije ICO-a su neophodne, a poduzeća koja ih plasiraju trebaju biti odgovorna za njihovu pravilnu provedbu. Jones

GFSC je za kraj poručio da će se ovom regulacijom svima koji sudjeluju u ICO-u nekog projekta osigurati adekvatne, točne i uravnotežene informacije što je i sama začetna ideja ICO-a.

Više od 3,7 milijardi dolara prikupljeno preko ICO-a

Prema podacima s Reuters-a, preko 3,7 milijardi dolara prikupljeno je u prethodnoj godini kroz ICO projekte stoga nije čudno da postoji prostor za kriminal, koji se svakako treba suzbiti regulacijama i svesti na minimum.

Na cijelu situaciju u državi nadovezali su se i bankari koji podržavaju regulaciju kriptovaluta i ICO-a uz komentar da potrošač treba biti zaštićen bez obzira na to kakve inovacije i beneficije donose prilike na financijskom tržištu.

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X