5 najboljih AI altcoina i projekata za ulaganje u 2023.

0

Umjetna inteligencija i kriptovalute dvije su najuzbudljivije tehnologije današnjice. Zbog toga se sve više kripto projekata integrira s umjetnom inteligencijom, s ciljem kreiranja inovativnih proizvoda.

Nekoliko popularnih AI altcoina prethodnih je tjedana ostvarilo troznamenkaste poraste, a mi smo za vas istražili potencijal umjetne inteligencije u kripto prostoru i najbolje AI altcoine za kupnju u 2023.

Iako postoji velik broj kriptovaluta koje koriste tehnologiju umjetne inteligencije, na tržištu se posebno ističe određeni broj projekata.

U nastavku navodimo pet AI kripto projekata koji i dalje privlače ulagače.

Što je AI kripto?

AI kriptovaluta je digitalni token koji pokreće blockchain projekte temeljene na umjetnoj inteligenciji. Zbog fleksibilnosti umjetne inteligencije, AI kripto projekti dolaze u različitim oblicima i veličinama – od igara, web3, decentraliziranih tržišta, praćenja itd.

Zapravo, neki od najboljih altcoina na trenutnom kripto tržištu koriste AI tehnologiju. Bez obzira na vrstu projekta, AI integracija omogućuje kripto platformama da budu učinkovitije i prilagodljivije te da stvore put novoj generaciji digitalnih tokena koji mogu revolucionirati način na koji komuniciramo s tehnologijom.

5 najboljih AI altcoina za ulaganje

Meta Masters Guild (MEMAG) – Web3 Gaming Guild usmjeren na mobilne uređaje
Fetch.ai – Decentralizirana ekonomija temeljena na umjetnoj inteligenciji
The Graph – Decentralizirani protokol indeksiranja za blockchain podatke
VeChain – AI-optimizirano rješenje za lanac opskrbe
SingularityNET – Decentralizirano tržište za AI usluge

Prema nekim komentatorima i analitičarima tržišta, kriptovalute koje se vrte oko umjetne inteligencije u vrlo bliskoj budućnosti postat će sve popularnije. Zapravo, neki analitičari tvrde da u ovom sektoru postoji neiskorišten potencijal.

Meta Masters Guild

Tijekom proteklih nekoliko godina, kripto tržište je doživjelo eksploziju u broju play-to-earn i web3 projekata. Međutim, većina projekata ne nudi impresivna iskustva igranja dostupna putem mobitela. Meta Masters Guild je prvi projekt za razvoj decentraliziranog ekosustava igranja integriranog u blockchain koji će biti potpuno baziran na mobilnim uređajima.

Umjesto stvaranja projekta “igraj i zaradi”, Meta Masters Guild razvija platformu igraj i zaradi koja pruža visokokvalitetne i zabavne igre. Korisnici će i dalje moći ostvarivati ​​prihod uključenjem u ekosustav Mate Masters Guild. Kako bi se olakšao koncept igre i zarađivanja, platforma će igrače nagrađivati “draguljima”.

Dragulji se mogu pretvoriti u izvorni token platforme, MEMAG. MEMAG se neće koristiti samo u svrhe upravljanja, već i za kupnju imovine u igri, kao i za ulaganje unutar ekosustava Meta Masters Guild.
Meta Masters Guild već je pokrenuo pretprodaju svojih MEMAG tokena u prvom tjednu siječnja 2023.

U trenutku pisanja, pretprodaja ove AI kriptovalute prikupila je više od 580.000 dolara u nešto više od tjedan dana.

Fetch.ai

Fetch.ai je kripto projekt koji spaja svijet blockchain tehnologije i umjetne
inteligencije za stvaranje decentralizirane ekonomije. Drugim riječima, Fetch.ai gradi decentraliziranu mrežu sastavljenu od različitih autonomnih agenata koji ne predstavljaju samo sebe, već i pojedince, uređaje i usluge.

Misija Fetch.ai je stvoriti sustav bez dopuštenja, što znači da će autonomni agenti naučiti evoluirati pomoću umjetne inteligencije. Projekt koristi svoj izvorni digitalni token, FET, za olakšavanje autonomne ekonomske aktivnosti i za nagrađivanje agenata za izvršavanje zadataka.

U smislu tehnologije i ciljeva, Fetch.ai je ambiciozan projekt. Kombinira više tehnologija kao što su blockchain, pametni ugovori, DLT, DAG, strojno učenje i AI.

Od početka 2023. cijena Fetch.ai je porasla s oko 0,09 USD na 0,26 USD, što je impresivan rast od preko 190%. Ulagači mogu kupiti ovu AI kripto preko reguliranih brokera kao što je eToro – već od 10 USD.

The Graph

Graph namjerava stvoriti sloj indeksiranja podataka za razvoj pametnih ugovora. Prikuplja podatke u više lanaca blokova tako da programeri mogu lako pristupiti ključnim informacijama za izgradnju vlastitih projekata. Uz pružanje podataka, The Graph je također dizajniran da omogući postavljanje upita na Ethereum mreži.

To programerima omogućuje izradu API-ja za grupiranje specifičnih informacija i stvaranje zasebnih podgrafova. Ovaj koncept prosječnom investitoru može zvučati komplicirano. Bez obzira na to, ključni zaključak je da The Graph ima kapacitet postati snažna infrastrukturna platforma u kripto industriji.

Ovaj kriptoprojekt umjetne inteligencije programerima olakšava proces i štedi vrijeme za prikupljanje podataka i izradu novih proizvoda temeljenih na blockchainu. The Graph se pozicionirao kao jedna od najboljih dugoročnih kriptovaluta koju ulagači mogu razmotriti upravo sada.

Izvorna Graph AI kriptovaluta zove se GRT, a izgrađena je pomoću okvira ERC-20. Kao jedan od najboljih AI altcoina, The Graph je već zabilježio porast cijene od 40% od početka 2023. godine.

VeChain

U 2017. VeChain je imao jedan od najboljih kripto ICO-a godine, prikupivši više od 20 milijuna dolara financiranja. Projekt ima vlastiti blockchain, koji je modificirani fork Ethereuma i optimiziran je za rješenja opskrbnog lanca. Međutim, VeChain ne koristi konsenzus o dokazu rada ili dokazu o udjelu.

Umjesto toga, VeChain koristi mehanizam dokaza autoriteta, koji koristi reputaciju sudionika kako bi odlučio tko će stvoriti blok. VeChain koristi AI kako bi omogućio praćenje i provjeru različitih proizvoda koji se transportiraju od proizvođača do potrošača.

Na ovaj način VeChain nudi paket rješenja za tvrtke i poduzeća, kao što je praćenje imovine, pohrana podataka i slično. Izvorni token mreže VeChain zove se VET i pokreće transakcije na mreži VeChain. Ova AI kriptovaluta također je zabilježila značajan rast od 25% tijekom prva dva tjedna 2023.

SingularityNET

SingularityNET je možda jedan od najsvestranijih projekata kada je riječ o projektima AI kriptovalute. Umjesto da se fokusira na jednu aplikaciju povezanu s umjetnom inteligencijom, ovaj je projekt izgradio tržište na kojem svatko može izgraditi, dijeliti i unovčiti usluge umjetne inteligencije.

Transakcije na ovom tržištu obavljaju se pomoću izvorne kriptovalute platforme – AGIX. SingularityNET učinio je poduzetništvo pristupačnijim za AI programere. Platforma omogućuje razvojnim programerima zaradu od AI rješenja koja stvaraju, bez potrebe za izgradnjom potpunog front-end proizvoda.

Slično tome, drugi programeri također mogu koristiti SingularityNet za kupnju AI rješenja za korištenje u svojim aplikacijama. SingularityNET se pokazao kao jedan od AI kriptovaluta o kojima se najviše govorilo u posljednjih nekoliko godina, a može se kupiti putem vodećih burzi kao što je Binance.

Napomena: Ovaj članak služi u informativne svrhe i nije savjet za bilo kakvo ulaganje. Prije donošenja bilo kakve odluke, važno je educirati se i dodatno istražiti sve opcije. Odgovornost je na vama.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X