Najniže razine Bitcoin rezervi na kripto burzama u zadnjih godinu dana!

0

Prema podacima Glassnode-a, rezerve Bitcoina na kripto burzama pale su na najniže razine u posljednjih 12 mjeseci. To se poklapa s prijavljenim masovnim odljevom Bitcoina s Coinbase-a.

Ranije ovaj tjedan izvijestili smo da bi Coinbase mogao prodati svoj blockchain obavještajni softver Coinbase Analytics Poreznoj službi (IRS) i DEA-u. Nakon što se ovo saznalo, došlo je do naglog odljeva BTC-a s te kripto burze.

Ulagači povlače Bitcoin kao mjeru opreza

Kao i svaka druga regulirana razmjena, Coinbase drži mnoštvo korisničkih podataka zbog usklađenosti sa strogim pravilima opoznavanju svog kupca (KYC) u SAD-u. Izviješteni porast odljeva BTC sugerira da su ulagači zabrinuti da bi ugovor mogao dovesti u opasnost da njihovi korisnički podaci budu ugroženi. No, Coinbase je naveo kako Coinbase Analytics ne drži podatke korisnika burze i samo posluje koristeći javno dostupne korisničke podatke.

Većina analitičkih tvrtki za blockchain nadzire adrese upletene u lažne ili kriminalne aktivnosti poput narušavanja sigurnosti i hakerskih napada kako bi pratili tok nezakonitih sredstava. Podaci na blockchainu mogu biti presudni u sprečavanju pranja novca od nezakonitih poslova na kripto burzama. Tvrtke poput Chainalysis i Cyphertrace koriste podatke javnih blockchaina kako bi aktivno promatrali kretanje sumnjivih transakcija kriptovaluta.

Objašnjenje koje je dao Coinbase nije zadovoljilo korisnike te ih spriječilo da povuku Bitcoin s te burze. Whale Alert dokumentirao je nekoliko višemilijunskih transakcija kojima je Bitcoin premješten iz Coinbase novčanika u nepoznate kripto novčanike.

Rekordno niske rezerve su bullish signal!

Od ožujka 2020. odljev Bitcoina s kripto burzi neprestano se povećavao, a to pokazuje da je ulagačima manje vjerojatno da će kratkoročno prodati svoje Bitcoine jer su si na ovaj način smanjili likvidnost.

Istraživači iz Glassnodea izjavili su:

„Bilanca na burzama dosegla je najnižu razinu u godinu dana, od 2.310.466,600 BTC-a. Prethodni jednogodišnji minimum od 2.313.098,855 BTC-a zabilježen je 03. lipnja 2020. “

Neki analitičari smatraju da je porast povlačenja Bitcoina s kripto burzi vrlo optimističan pokazatelj za srednjoročni i dugoročni trend cijene BTC-a. Rezerve obično padaju kada Bitcoin uđe u fazu akumulacije. Na primjer, početkom 2019. cijena Bitcoina kretala se oko 4 000 USD. Tada se počela postepeno penjati prema gore kako bi dosegnula 14.000 dolara, a tada su rezerve Bitcoina na burzama znatno pale.

Očekuje se da će potražnja za kupnjom nadvladati pritisak prodaje zbog ulagača koji nastavljaju prebacivati ​​svoja sredstva s burze, a svakodnevna rasprodaja od strane Bitcoin rudara se apsorbira na tržištu.

Ako se saldo Bitcoina na burzama u skoroj budućnosti ne poveća, to će povećati vjerojatnost da uđe u odgovarajuću fazu akumulacije što bi moglo biti temelj za višegodišnje bullish tržište.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X