Najniže transakcijske naknade u zadnjih 6 mjeseci

0

Naknade za transakcije Bitcoina i Ethereuma pale su na najniže razine u posljednjih pola godine dok je u tijeku korekcija kripto tržišta.

Prema podacima BitInfoCharts, prosječna cijena obavljanja transakcija Bitcoinom pala je s najviših razina s početka travnja na oko 7,20 dolara. Pošto je najviša razina bila preko 62 dolara po transakciji, ovo je pad od 88% tijekom samo šest tjedana.

Izvor: BitInfoCharts

Čini se da su padajuće naknade za transakcije Bitcoinom bile uzrokovane padom ukupne tržišne aktivnosti, a dnevni trgovinski volumen pao je s više od 67 milijardi dolara 10. svibnja na 30 milijardi dolara u trenutku pisanja članka. Tijekom kripto bull runa 2021. godine prosječne su naknade za transakcije povezane s korištenjem Bitcoina ili Ethereuma često rasle na razine koje nismo mogli niti zamisliti prošle godine.

U veljači 2021., naknade za Bitcoin gotovo su se utrostručile u dva tjedna nakon objave 8. veljače da je Tesla u svoju bilancu dodala Bitcoin u vrijednosti 1,5 milijardi dolara.

Vijest je potaknula nagli porast kripto špekulacija, a cijena je pregazila tadašnji ATH od 40.000 dolara prije nego što je dosegla 54.410 dolara. Podaci CoinGeckoa pokazuju da se 24-satni volumen trgovanja Bitcoinom gotovo udvostručio s 57 milijardi dolara 7. veljače dan prije Tesline najave, na 101 milijardu dolara 23. veljače.

Prosječna cijena naknada za Bitcoin transakciju ponovno je porasla na rekordno visokih 62,77 dolara 21. travnja nakon što je cijena BTC-a 14. travnja dosegla trenutni ATH od 64.804 dolara. Naknade za Bitcoin dosegle su vrhunac 21. travnja potaknute porastom tržišne aktivnosti kada su se trgovci počeli “utrkivati” kako bi prvi unovčili svoj Bitcoin profit. 

Podaci YChartsa također pokazuju da su prosječne naknade za Ethereum pale s rekordne razine 20. svibnja od 72,21 dolara na samo 4,80 dolara, što je smanjenje od 93% za manje od dva tjedna.

Izvor: YCharts

Zbog sve većeg usvajanja DeFi sektora i NFT-ova koje pokreće Ethereum mreža, prosječne su naknade porasle s 3,50 dolara početkom godine na tadašnje maksimume od gotovo 40 dolara krajem veljače.

Ethereum programeri nastojali su donijeti red na tržište putem travanjskog Berlin updatea, ali špekulativna mahnitost oko Shiba Inu i drugih ERC-20 (pogotovo “psećih”) tokena potaknula je daljnje zagušenje Ethereum mreže. Ovo je ponovno gurnulo naknade za transakcije na ATH.

Složene transakcije pametnim ugovorima donijele su naknade do 10 puta više od prosječnih na vrhuncu tržišnih previranja, a CoinShareov CSO, Meltem Demirors, izvještava da je platio više od 1.000 dolara za jednu transakciju!

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X