Najveće Bitcoin adrese akumulirale još 334.000 BTC-a

0

Top 100 najbogatijih Bitcoin adresa postaju sve veće. Povećale su svoje Bitcoin portfelje za 16% tijekom posljednjih 30 dana. Ukupno su ove adrese dodale još 334.000 Bitcoina, vrijednosti oko 11 milijardi dolara.

Što trenutno rade najveći igrači na tržištu kriptovaluta?

Većina ovih adresa nije prodavala Bitcoine tijekom pada cijena Bitcoina s 41.000 na oko 30.000. Samo je sedam adresa izvršilo prijenos iz novčanika od novog ATH-a 10. siječnja. Od adresa koje su izvršile transakcije u posljednjih 30 dana, samo njih osam ima više od deset transakcija na svoje ime od 12. prosinca.

Iznenađuje jedna činjenica, a to je da velik broj najvećih Bitcoin adresa tek sada doživljava svoj prvi bull run, a osam od prvih deset adresa primilo je prvu transakciju nakon rujna 2018. godine. Najnovija adresa u prvih 100 stara je samo dva mjeseca.

Tko posjeduje najveće Bitcoin adrese?

Nisu sve adrese pojedini whaleovi. One uključuju najmanje deset adresa pod kontrolom burzi kao što su Huobi, Binance, Bittrex i Kraken. Vjeruje se da ostatak pripada mješavini institucionalnih investitora i bogatih holdera, pri čemu je gotovo nemoguće razlikovati ovo dvoje. Ono što je jasno, međutim, jest da na whaleove previše ne utječe cijena ili sentiment.

Izvor: Bitinfocharts

Da bi se ušlo u top sto Bitcoin adresa, mora se držati više od 336 milijuna dolara u BTC-u. Za ulazak u prvih deset potrebno je oko 2,2 milijarde dolara.

Adrese s ovog prestižnog popisa često su privlačile pažnju iz različitih razloga, uključujući da se vjeruje da barem jedna od tih pripada samom Satoshiju Nakamotu.

Treća najbogatija adresa, s netaknutih 94.506 BTC, došla je na naslove kripto portala još u rujnu 2019. nakon što je Glassnode izvijestio da je na adresu preneseno 73.000 BTC-a iz kripto burze Huobi. Pretpostavljalo se da je to najbogatija adresa koja ne pripada institucijama ili kripto burzi.

Prema BitInfoCharts, 64 od 100 najvećih adresa nikada nisu napravili transfer niti jednog Satoshija (milijunti dio Bitcoina).

Te adrese, koje trenutno kontroliraju više od 2,5 milijuna BTC (13,5% cirkulirajuće količine) u vrijednosti od gotovo 85 milijardi dolara, uključuju 15 neaktivnih adresa. Jedanaest je neaktivno više od devet godina. Iako nitko ne može ovo dokazati, većina pretpostavlja da je 300.000 BTC-a koje drže ove adrese, izgubljeno.

Akumulirate li i vi Bitcoin ili smatrate da je cijena trenutno previsoka?

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X