Napokon objavljen Ugovor o depozitu na Ethereum 2.0

0

Ethereum zajednica se uzburkala nakon što je Ugovor o depozitu za Ethereum 2.0 objavljen na Githubu, međutim vodeći programeri tek trebaju službeno potvrditi da je ovaj ugovor služben.

Je li ovaj ugovor legitiman?

Programeri Ethereuma upozoravali su u prošlosti na opasnost od lažnih ugovora o depozitu, pa korisnici ne bi trebali slati ethere na ugovor prije službene objave. Na Githubu je prije nekoliko sati objavljen ugovor o depozitu za Ethereum 2.0, a čini se da ga je objavio račun istraživača Ethereum Foundation Carla Beekhuizena. U Discordu su neki postavili pitanje “je li ovaj račun hakiran?”.

Crypto Twitter bio je zauzet američkim izborima, ali članovi Ethereum zajednice s nestrpljenjem su iščekivali bilo kakvu službenu informaciju u vezi s prvom fazom dugo očekivanog lansiranja ETH 2.0. Osnivač Bankless-a David Hoffman komentirao je objavljivanje depozitnog ugovora koji se podudara s izbornom noći;

Izvor: Twitter

Vodeći programeri i članovi zajednice još uvijek nisu ništa objavili na vlastitim Twitter računima, premda je programer ConsenSys-a Ben Edgington ranije danas rekao da je objavljivanje Ugovora o depozitu udaljeno nekoliko sati.

Zašto je Ugovor o depozitu za ETH 2.0 bitan?

Ugovor o depozitu omogućuje slanje ETH-a između Ethereuma i ETH 2.0, a sadrži jedno od rijetkih preostalih ažuriranja potrebnih za olakšavanje uvođenja ETH 2.0 “faze 0”. Očekuje se da će se ETH 2.0 nadogradnja zvana Beacon chain biti pokrenuta u roku od nekoliko tjedana nakon lansiranja ugovora o depozitu. Ova nadogradnja postavit će temelje za Proof of Stake konsenzus. Korisnicima je potrebno 32 ETH da bi založili i postali validatori, a za pokretanje Beacon chaina potrebno je 16.384 validatora. Saznajte sve detalje o Ethereumu 2.0.

Nakon prerane Edgintonove najave krajem listopada da je Ugovor o depozitu spreman za pokretanje u skorije vrijeme, došlo je do kašnjenja jer je koordinator Ethereuma 2.0 Danny Ryan želio pričekati reviziju koda koja je usmjerena na performanse i sigurnost. Ispostavilo se, čak i ako današnje izdanje “ugovora o depozitu” nije legitimno, službeno izdanje nije daleko.

U ažuriranju objavljenom prošli tjedan, Edgington je potvrdio da revizija ide dobro i da su spremni “pokrenuti cijelu stvar”. U svojoj ranijoj izjavi programer je najavio da će nastanak Beacon Chaina biti samo 6-8 tjedana nakon primjene Ugovora o depozitu. Upozorio je i na lažne ugovore;

“Mnogi lažni ugovori o depozitima i frontendi Launchpada eruptirat će sljedećih dana. Pripazite na službene najave: nemojte slati Eth na nasumične ugovore; ovo nije DeFi. “

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X