Novi Doge: Kako je Shiba Inu preko noći postao hit?

0

Dogecoin ide na Mjesec, ali Shiba Inu možda ide na Mars. 

Nakon gostovanja Elona Muska u popularnoj TV emisiji Saturday Night Live (SNL), Dogecoin je zabilježio pad cijene. Točnije, izgubio je više od trećine vrijednosti, nakon što ga je Musk nazvao riječju “hustle”, koja u financijskom svijetu ima negativnu konotaciju i najčešće se povezuje s “prijevarom”.

Zbog globalne pažnje koju je dobio Dogecoin, nastali su brojni projekti sa psećom tematikom, uključujući Shiba Inu (SHIB). Shiba Inu jedna je od meme kriptovaluta inspirirana dogecoinom. Ova kriptovaluta trenutno bilježi ogroman rast. Gotovo je udvostručila svoju vrijednost tijekom posljednja 24 sata, nakon što je vodeća svjetska burza kriptovaluta Binance najavila da će je staviti na listu. 

U jednom trenutku, cijena ove kriptovalute bila je na vrhuncu pa se tako u samo tjedan dana multiplicirao i zarada je na uloženih 100 dolara eksplozivno porasla na 3500 dolara.

Što se dogodilo?

Shiba token na trending listu je ušao i na Twitteru, a pravi razlog ove eksplozije u cijeni leži u tome što je upravo izlistan na kripto burzi Binance, ali i nedavnom skoku cijena Dogecoina jer oba tokena imaju istu, prepoznatljivu maskotu.

Kada je Binance najavio da će u ponedjeljak ujutro uvrstiti SHIB u svoju inovacijsku zonu (značajku trgovanja visokim rizikom), procjena tokena više se nego udvostručila u roku od dva sata, popevši se s 0,000013 na 0,000032 dolara.

Prema podacima CoinMarketCapa, Shiba Inu je u samo jednom danu zabilježio rast cijene za 151% i povećanje volumena za 37,95%.

Binance objašnjava da je Shiba Inu “eksperiment u decentraliziranoj izgradnji zajednice i još jedan meme coin sličan Dogecoinu”. 

Shiba Inu krade tržište Dogecoinu 

SHIBA se trenutno trguje za 0.00002955 dolara i vrijedi 12,5 milijardi dolara, što je ovu kriptovalutu pozicioniralo na 19. mjesto u ukupnom rangu kriptovaluta.

Na web stranici Shiba Inu tvrde da je 50% ponude SHIB tokena nepovratno zaključano u Uniswap kako bi se osigurala likvidnost. Ostalih 50% poslano je suosnivaču Ethereuma, Vitaliku Buterinu, kako bi ih uklonili iz optjecaja. Na ovaj način, sve dok raste potražnja, raste i cijena, a ponuda je ograničena. 

SHIB je do sada ostvario rapidan rast. Iako je pokrenut tek u kolovozu prošle godine, na tzv. Doge Day (poveznica sa 4/20, neslužbenim danom marihuane), SHIB je skočio na 0.000004 dolara, što je bilo povećanje od 3.900% u tjedan dana.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X