Oblikovanje europske Blockchain budućnosti

0

Europa sve više naginje novim tehnologijama, a tako i blockchainu. Nedavno su izdani planovi o izdavanju digitalnog eura koji bi trebao biti realiziran kroz 2021. godinu. Sve je više perspektivnih blockchain startupova koji bi mogli imati velik utjecaj na industriju unutar EU-a. 29. listopada u 15:00 održava se prvi dan BlockStarta. Tamo ćete moći saznati na čemu je radilo pet najperspektivnijih europskih blockchain startupa u zadnjih 6 mjeseci.

BlockStart je paneuropski blockchain partnerski program. Njegov je glavni cilj olakšati ciljno, poslovno orijentirano i obostrano korisno partnerstvo između pružatelja blockchain rješenja te malih i srednjih poduzeća s krajnjim korisnicima. BlockStart će podržati 60 tehnoloških startupa i 60 krajnjih korisnika MSP-a uz mentorstvo, umrežavanje i ukupno 795.000 eura bespovratnih sredstava.

U svojoj prvoj fazi, 10 blockchain startupa u ranoj fazi iz cijele EU je odabrano za 6-mjesečni akcelerator program. Od toga ih je 5 ušlo u pilot fazu programa i dobili priliku za testiranje, provjeru valjanosti i implementaciju svojih blockchain rješenja u područjima ICT-a, maloprodaje i fintecha. Ovo se sve odvilo u suradnji s MSP-ovima (Malim i srednjim poduzećima) koji su spremni usvojiti njihovu tehnologiju.

Što sve možete vidjeti na “Demo danu” konferencije?

 29. listopada u 15 sati, top 5 startupa s prvog BlockStart-ovog akceleratorskog programa predstavit će njihove prototipe (MVP-ove) i pilote koji su implementirani u mala i srednja poduzeća s krajnjim korisnicima tijekom posljednjih 6 mjeseci.

Uz prezentacije projekata, sudionici konferencije će dobiti priliku učiti iz osobnog iskustva VC fondova koji investiraju u blockchain projekte. Također, jedan od BlockStart-a stručnjaka će podijeliti istraživanje o tome koji sektori mogu imati najviše koristi od implementacije blockchaina. Imat ćete priliku isprobati intuitivni alat koji omogućava bilo kojoj tvrtki da brzo shvati treba li razmotriti implementaciju blockchaina – Do You Need Blockchain Assessment Tool.

Demo dan je besplatan, ali prijava je obavezna i sudionici se trebaju registrirati ovdje:

https://www.f6s.com/blockstart-shapingeuropesblockchainfuture

Blockchain startupi koji će se predstaviti

  • 2bSmart (Tilburg, Nizozemska): podrška organizacijama u razumijevanju i primjeni IoT-a, blockchaina i tehnologije pametnih ugovora.
  • Datarella (München, Njemačka): dobavljač industrijskih blockchain rješenja i inovacija temeljenih na blockchainu sa snažnim naglaskom na opskrbni lanac i ICT sektor.
  • Infidia (Skoplje, sjeverna Makedonija): besprijekorno financiranje temeljem blockchaina.
  • Kedeon (Riga, Latvija): transparentno praćenje dostava.
  • Rexs.io (Gdansk, Poljska): rješenje za sigurnu pohranu podataka koja nudi digitalnu notarnicu na temelju blockchaina.

Za više informacija te agendu konferencije posjetite službenu web stranicu Demo Day-a: https://blockstart.eu/demo-day-1

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X