Od sada je i Ripple na kriptoburzi Binance

1

Kripto burza Binance objavila je na Twitteru da se na njihovoj platformi može trgovati i Rippleom.

Binance je sa svojim radom počela u 2017.-toj godini, a potražnja za uslugama ove kriptoburze potvrđena je od strane mnogobrojnih novih korisnika. Nedugo nakon pojavljivanja na tržištu, Binance je zbog ogromnog broja korisnika koji su se željeli uključiti na platformu u jednom trenutku čak i obustavila privremenu registraciju novih korisnika jer to nisu mogli podržati.

Danas je Binance druga najveća kriptoburza na tržištu prema podacima s Coinmarketcapa, a njezin volumen trgovanja na dnevnoj bazi, odnosno u posljednja 24h prelazi iznos od $2.3 milijarde.

Ripple na kriptoburzi Binance?

Kupnja XRP-a moguća je u sljedećim varijantama:

XRP/Bitcoin [BTC]

XRP/Ethereum [ETH]

XRP/Tether [USDT]

Ripple je poznata kriptovaluta čiji osnivači tvrde da je idealan komplement za najstariju kriptovalutu – Bitcoin. Budući da se Ripple predstavlja kao zamjena za Bitcoin, u nekoliko ključnih stvari se i razlikuje od Bitcoina.

Bitcoin vs Ripple

Bitcoin je decentraliziran što znači da pripada zajednici i osim njegovih zagovornika ne postoji direktna osoba ili poduzeće koje stoji iza njega. S druge strane Ripple je u vlasništvu privatne kompanije koja i drži veliki dio ove kriptovalute pod svojim okriljem.

Na tržištu postoji ukupno 21 milijuna tokena Bitcoina, dok Rippleovih tokena postoji 100 milijardi.

Prilikom izvršavanja transakcija Bitcoinom potrebni su rudari i prosječno je potrebno 10 minuta za obavljanje transakcije, dok je za transakciju izvršenu Rippleom potrebno 5 sekundi i u procesu nisu potrebni rudari.

Naknada za transakciju izvršenu Bitcoinom ide rudarima, dok se naknade za transakcije izvršene Rippleom “spaljuju” i nisu isplaćene nikome.

Bitcoin transakcije zabilježene su Blockchainom i mogu se pratiti na taj način, dok se Ripple koristi Blockchainom kako bi zabilježio više podataka od same transakcije, stoga se često i uspoređuje s modelom banaka koje žele poznavati svoje klijente.

Vrijednost Bitcoina u trenutku pisanja članka je $9300, dok je Ripple na $0,82 prema podacima sa Coindeska što u ovome trenutku može učiniti Ripple više privlačnim za špekulativne aktivnosti, dok se Bitcoin više promatra kao imovina u koje se isplati investirati.

Simpatizeri kriptovalute Ripple ovim potezom zasigurno su očekivali i porast vrijednosti coina XRP,  no na kripto tržištu nije zabilježen značajan porast vrijednosti Ripplea.

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

1 Comment

Leave A Reply

X