Odobren prijedlog spajanja za Ethereum 2.0!

0

Prijedlog za poboljšanje Ethereuma (EIP) koji se bavi spajanjem dva blockchaina u prijelazu mreže na Proof of stake službeno je pokrenut.

Član ConsenSysa Mihail Kalinin 22. srpnja je na Githubu stvorio pull request za EIP-3675. Ovo formalno pokreće postupak nadogradnje Ethereum mreže sa svog trenutnog Proof of work blockchaina na dugo očekivani Proof of stake mehanizam konsenzusa.

U specifikaciji se napominje da je Beacon Chain mreža pokrenuta i djeluje od prosinca 2020. Dodano je i da u tom vremenskom razdoblju nisu otkriveni bugovi, pa je vrijeme da dug put do ETH 2.0 prijeđe na sljedeću razinu. Više o Beacon Chainu i Ethereumu 2.0 saznajte ovdje.

“Dugo razdoblje rada bez bugova pokazuje održivost blockchain sustava i svjedoči o njegovoj spremnosti da započne “pravi rad” i postane pružatelj sigurnosti za Ethereum Mainnet.”

‘Spajanje’ Ethereum blockchainova

EIP-3675 postavlja pozornicu za ono što su programeri nazvali “Spajanje” s Ethereumom 2.0. O njemu će se raspravljati na sastanku glavnih Ethereum programera 23. srpnja, prema programeru Timu Beiku koji je izjavio:

“Teško je procijeniti koliko je vrijedan rad @mkalinin2 [Mihaila Kalinina] na Spajanju te je konačno formaliziran u EIP-u,”

Prema službenoj dokumentaciji, trenutni Ethereum mainnet spojit će se s Beacon Chainom označavajući kraj Proof of worka na Ethereumu. Ovaj događaj prethodi uvođenju shardinga (shard chainova), ali malo je vjerojatno da će se dogoditi ove godine.

Jednom kad se blockchainovi spoje, nova glavna mreža donijet će mogućnost pokretanja pametnih ugovora na sustavu Proof of stakea. Cijela transakcijska povijest i trenutno stanje Ethereuma također će biti preneseni na novi spojeni blockchain, kako bi se osiguralo da prijelaz bude gladak za sve vlasnike i korisnike Ethereuma.

Nekoliko značajki, poput mogućnosti povlačenja uloženih Ethera, bit će implementirano nakon završetka spajanja. Planovi također uključuju “nadogradnju čišćenja” nakon spajanja kako bi se problem povlačenja riješio i ubrzao. Očekuje se da će ova značajka biti implementirana vrlo brzo nakon završetka spajanja.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X