Offshore trezor gdje bitcoin mijenja zlato

6

Na malom i poluzavisnom otoku Guernsey postoji novi tip bitcoin mjenjačnice, ona koja mijenja bitcoin za pravo zlato.

Na tom otočiću živi oko 60,000 ljudi, a nalazi se oko 70 milja od južne obale Engleske. Iako je blisko povezan s Velikom Britanijom, oni odgovaraju direktno kraljici umjesto vladi, što praktički znači da su samostalni pogotovo u pogledu financijskih pitanja i poreza.

Otok je dom mjenjačnici nazvanoj Bullion Bitcoin, jedinstvenoj mjenjačnici koja trguje bitcoinom za pravo zlato. Pokrenuta je ranije ove godine i vlasnici poručuju kako im je cilj pomoći pri prelasku sa zlata na čvrsto poslovanje i trgovanje bitcoinom. Trgovina bitcoinom direktno za zlato također zaobilazi sustav tradicionalnih valuta u potpunosti.

CoinDeskov novinar je dobio pristup trezoru pa savjetujemo da pogledate o čemu se radi!

Share.

About Author

I'm a student whose primary interests lies in IT management, Software Engineering and Internet of Things. As interest in crypto-currencies is rising fast, on start-up project "Hrvatski Bitcoin Portal" my goal is set to find and gather community and connect them in this interest field. Besides that, my focus is on all cutting edge technologies and principles that shape world of informatics.

6 Comments

 1. Vidreven on

  Naletio sam prije 2-3 mjeseca na taj Guernsey, samo tad nisu primali bitcoin. Prodaju zlato i srebro, ali ima neka caka s naručivanjem u Hrvatsku koje se ne mogu točno sjetiti. Zapravo, probao sam naručiti srebrnjak platio cijenu + shipping koliko je već trebalo i idući dan mi je poništena narudžba jer treba uplatiti 60 kn (mislim) dodatnih troškova. S obzirom da je cijena srebrnjaka $23-$24 to baš nije dobra investicija.

  • Vidreven on

   Ok, čini se da ipak to nije to. Ovo je nova mjenjačnica. Ako sam dobro shvatio kako radi: ja prvo moram imati btc da bih kupio zlato koje će stajati na otoku, a kasnije to zlato opet mogu prodati za bitcoine. Zlato nikad (?) ne napušta otok. Hm…. VIdjet ćemo kako će to izgledati.

   • Vidreven on

    Nisam u trgovini zlatom, jer nemam para 😀 Srebro tek isprobavam. Kupio sam jedan srebrnjak (1 oz) na Amagi Metals i fora je. Naručio sam jedan od 5oz ali su ga zaustavili na carini jer hoće da platim PDV i još neke troškove. E neću! Nažalost coin će se vratiti Amagiju a ja ću dobiti povrat novca. To je moje iskustvo zasad 🙂

Leave A Reply

X