OKCoin – najveća kineska burza

0

OKCoin, najveća kineska burza po volumenu najavljuje Series A sakupljanje sredstva u visini 10 milijuna dolara pod vodstvom poduzeća Ceyuan (Venture capital poduzeće).

Unatoč slomu od strane Kine, startup poduzeća su još uvijek uporna u namjeri da promjene politiku države.

Bitcoin u Kini

bitcoin-china

U studenom 2013, sve oči bile su uprte u Kinu, najveću točku trgovanja bitcoinom. U to vrijeme BTC China bila je najveća burza na svijetu i uspjela je sakupiti 5 milijuna dolara Series A sakupljanja sredsva od Lightspeed Venture Partnersa (Snapchat, Nest). Čak je bilo glasina da je i veće sakupljanje u planu.

Sve se promijenilo kada je u prosincu kineska vlada odlučila regulirati Bitcoin. Trgovina je potonula, a najveća svjetska burza više nije bila kineska.

Međutim poduzetnici su brzo reagirali i odlučili pokrenuti nove burze kako bi omogućili daljnju trgovinu bitcoinom, a burze kao OKCoin i Huobi tvrde da su premašile volumen trgovanja BTC China.

OKCoin rastao je rapidno, i sada se smatra najvećom kineskom burzom sa trgovinskim volumenom 50,000 bitcoina i 5 milijuna litecoina.

Budući rast

Feng Bo, osnivač i partner Ceyuana, OKCoinovom partnera, komentira kako ima ogromno povjerenje u budućnost bitcoina i daljnji rast OKCoina.

Presretni smo što ulažemo u pionira kineskih burza; zbog odličnog vodstva u OKCoinu, uvjereni smo da će dobre vijesti nastaviti dolaziti.

OKCoin u svijetu

Investicija u OKCoinu biti će utrošena na povećanje tima, daljnji razvoj proizvoda i usluge, povećanje sigurnosti burze, ali i širenje van granica Kine. To je dosta drugačija filozofija od ostatka Kineskih burza, ali očigledno pametan potez s obzirom na situaciju u Kini.

Mark Mai, VentureLabs partne, smatra dok situacija u Singapuru i Hong Kongu ne postane kristalnija, neće poduzimati veće korake, ali će progurati OKCoin kako bi počeli poduzimati mjere širenja.

Mai dodaje kako je rast digitalnih valuta neizbježan, i da se većina država ograđuje od straha. Činjenica jest da kakve god regulacije bile, građani će i dalje nastaviti trgovati.

Također vjeruje kako će širenje OKCoina omogućiti građanima otvaranje računa u inozemstvu i sklapanje dogovora sa trećim stranama.

Sve oči biti će uprte u OKCoin, a da dali će se uspjeti probiti i pokazati kao jedna od većih svjetskih burza, samo će vrijeme pokazati.

 

Izvori:

OKCoin info

Bitcoin China

Share.

About Author

I'm a student whose primary interests lies in IT management, Software Engineering and Internet of Things. As interest in crypto-currencies is rising fast, on start-up project "Hrvatski Bitcoin Portal" my goal is set to find and gather community and connect them in this interest field. Besides that, my focus is on all cutting edge technologies and principles that shape world of informatics.

Leave A Reply

X