Otkriveno na što je ukrajinska vlada potrošila 54 milijuna dolara kripto donacija

0

Opkoljena ukrajinska vlada potrošila je 54 milijuna dolara u kripto donacijama na vojnu opremu i medicinske potrepštine.

“S 54 milijuna dolara koje je prikupio @_AidForUkraine, opskrbili smo naše branitelje vojnom opremom, oklopnom zaštitnom odjećom, lijekovima pa čak i vozilima. Hvala kripto zajednici na podršci od početka sveobuhvatne invazije!”, objavio je potpredsjednik ukrajinske vlade i ministar digitalne transformacije Ukrajine Mykhailo Fedorov u svom postu na Twitteru.

Izvještaj o potrošnji

Prema izvještaju, najveći iznos od 11,8 milijuna dolara, Ukrajina je potrošila na bespilotne letjelice (UAV).

Na drugom mjestu su oklopni prsluci sa 6,9 milijuna dolara. 5,7 milijuna dolara potrošeno je na računalni hardver i softver, vladinu antiratnu medijsku kampanju i oružje koje je zatražilo Ministarstvo obrane. Iz sigurnosnih razloga, količina za određene artikle nije poznata.

Donacije je omogućio Aid For Ukraine, inicijativa koju su pokrenuli Everstake, Ministarstvo digitalne transformacije Ukrajine i kripto mjenjačnica FTX.

Ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelenskyy u ožujku je potpisao zakon o virtualnoj imovini za legalizaciju kriptovaluta u zemlji koja je do sada zaprimila milijune u kripto donacijama za vojnu i humanitarnu pomoć u ratu protiv Rusije. Vlada je prethodno uspjela rasprodati i nezamjenjive tokene koji su im bili donirani kao pomoć tijekom ruske invazije.

Japan zatvara ruski kripto rudnik

Posljedice invazije na Ukrajinu nastavljaju rasti za Rusiju, a sankcije dodatno ugrožavaju njezinu globalnu gospodarsku integraciju. Najveća japanska brokerska kuća, SBI Holdings, objavila je da će zatvoriti operacije kripto rudarenja u Rusiji.

Glavni financijski direktor, Hideyuki Katsuchi, već je najavio planove za likvidaciju opreme za kripto rudarenje.

Nakon prošlogodišnje zabrane rudarenja kriptovaluta u Kini, većina rudara pohrlila je u Rusiju, nakon Sjedinjenih Država, kako bi iskoristili jeftinu energiju iz prirodnog plina i hidroelektrana.

Koristeći blockchain u svoju korist, ukrajinsko Ministarstvo digitalne transformacije također je pokrenulo Meta povijesni muzej rata, koji sadrži NFT-ove nedavnih kronika ratnih događaja i događanja, a koji će uskoro biti dostupni za kupnju.

Vitalik Buterin, rusko-kanadski suosnivač Ethereuma, donirao je 2,5 milijuna dolara Ethereuma za pomoć Ukrajini, u vrijednosti od 31.000 medicinskih setova, 364.000 medicinskih potrepština i 585 radio setova i stanica za ukrajinsku vojsku.

Izvor: Beincrypto

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X