Ovaj trigger mogao bi povući Bitcoin do 18.000$

0

Jučer je cijena Bitcoina porasla te skočila preko razine od 16.200 dolara kako bi osigurala novu najvišu razinu u 2020. na 16.473 dolara.

Rast od 6,62% približio je najveću digitalnu valutu prema CME “rupi” u rasponu od 16.465-16.570 dolara, a sve veći broj analitičara očekuje da će se cijena probiti iznad razine od 17.200 dolara ako se zatvori spomenuta “rupa” u CME-u. Unatoč uzbuđenju koje okružuje trenutni bullish trend Bitcoina, Micheal van de Poppe istaknuo je da Bitcoinov ubrzani rast može biti opasan jer ne uspostavljanja snažne support razine.

Van de Poppe je rekao:

„Mnoge razine ispod trenutne cijene nisu testirane u tjednom vremenskom okviru. Zdrav način za izgradnju novog ciklusa je ponovno testiranje prethodnih resistance razina kao novih support razina. “

Analitičar je također rekao da je indeks kripto straha i pohlepe dosegao razinu “Extreme Greed“, što se prema Van de Poppeu može protumačiti kao signal prodaje. Impresivan rast Bitcoina na 16.465 dolara dolazi kada su Dow Jones i S&P 500 zatvorili dan u minusu s 1,08% i 0,97% gubitka.

Izvor: Alternative

Iako su dionice u početku porasle nakon što je Joe Biden proglašen pobjednikom na američkim izborima, no tijekom posljednjih nekoliko dana zaraza koronavirusom u SAD-u porasla je na rekordnih 150.000 zaraženih dnevno, što je zauzvrat izazvalo strah ulagača da bi nova faza ekonomskog lockdowna mogla biti najavljena.

Također je moguće da bi odbijanje predsjednika Trumpa da prizna rezultate izbora i podijeljenost vlade pod upravom Bidena mogli negativno utjecati na povjerenje investitora u budućnost tradicionalnih tržišta.

Bitcoin je uglavnom ignorirao pad dionica i sve veće širenje COVID-19, a u vrijeme pisanja članka, kriptovaluta je porasla za 26,78% u studenom i 127,7% u zadnjih godinu dana.

Izvor: Skew

Bullish vijesti poput PayPal najave da implementira plaćanje kriptovalutama zasigurno idu u korist Bitcoina.

Prema PayPalu, kripto plaćanja uskoro će biti dostupna za 26 milijuna trgovaca širom svijeta, a ovaj gigant u platnoj industriji podigao je ograničenje trgovanja za kupce sa sjedištem u SAD-u s 10.000 na 20.000 američkih dolara tjedno.

S obzirom na to da PayPal ima ogromnu bazu korisnika, analitičari promatraju postoji li priljev novih ulagača u Bitcoin, jer će to vjerojatno rezultirati povećanom potražnjom i potaknuti cijenu na još veći rast.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X