PayPal prihvaća kriptovalute?

0

paypalTeško je ocijeniti reakciju svijeta na intervju na kojem je eBay-ov CEO John Donahu rekao kako PayPal stvar digitalni novčanik za kriptovalute. Naravno da stvara… Jer takav gigant u e-plaćanju bio si smiješan da to ne učini.

PayPal koji je u vlasništvu eBay-a je pionir u digitalnom plaćanju i trenutno podržavaju preko 25 stranih valuta (sve one koje su od nekog značaja). Nove digitalne valute poput bitcoina će vjerojatno utjecati na PayPal sisteme iz istog razloga kao i trenutne valute, jer su dovoljno velike. Isto kao i CoinBase i BitPay, očekivali biste da će i PayPal učvrstiti valute u odnosu na bitcoin.

Što su rekli

U intervjuu, Bloomberg-ov Matt Miller je rekao Donahue-u kako misli da će digitalne valute poput bitcoina vladati internet poslovanjem budućnosti i da će imati mogućnost potpuno izbaciti PayPal iz funkcije ukoliko se poduzeće ne pripremi.

Naravno, apsurdno je reći da će PayPal biti beskoristan na duge staze, i zapostaviti kako PayPal  posjeduje ozbiljna e-poslovanja. To je kao reći da npr. Amazon, nakon što dominira u industriji knjiga, nikada neće moći prijeći u industriju elektronika.

Miller je ukazao da PayPal ima prednost početnog starta ukoliko se sada uključi, ali krajnji rezultat bi bila smrt PayPal-a bez obzira; PayPal bi imao mogućnost postati najveći pružatelj digitalnih valuta samo kako bi se izvela korporacijska prijevara „pump and dump“?

Donahue shvaća situaciju i u hladnom tonu odgovara da ništa ne zadržava PayPal od integracije digitalnih plaćanja kao dio eBay-a.

„PayPal je u lovu na digitalne valute i vodeći je u digitalnim plaćanjima u raznim okruženjima, što znači da nije eBay taj koji koči PayPal.“

Ono što Donahue, vlasnik eBaya, zapravo želi reći jest da će oni raditi s bitcoinom što žele i kada to žele jer su izrazito dobri u plaćanjima.

Integracija ili smrt

Buy-Bitcoin-with-Paypal

Na pitanje što će se dogoditi ako svi počnu koristiti bitcoin te više neće biti potrebe za PayPalom, odgovorio je kako PayPal upravo i radi wallet koji može držati više digitalnih valuta.

Zaključno, možemo pretpostaviti da kada kriptovalute postanu vrijedne PayPalovog vremena i kada nestane nesigurnost oko komercijalnog korištenja kriptovaluta, poduzeće će ih integrirati u svoj sistem. Vrlo vjerojatno će PayPal postati najveća sila kada se to dogodi.

Više nije pitanje  hoće li PayPal ući u tu industriju, već kada i još bitnije – kako.

 

Source:

PayPal o kritovalutama

Bitcoin&PayPal

PayPal logo

 

Share.

About Author

I'm a student whose primary interests lies in IT management, Software Engineering and Internet of Things. As interest in crypto-currencies is rising fast, on start-up project "Hrvatski Bitcoin Portal" my goal is set to find and gather community and connect them in this interest field. Besides that, my focus is on all cutting edge technologies and principles that shape world of informatics.

Leave A Reply

X