PayPalova podrška Bitcoinu!

0

Tu i tamo, sad već više rjeđe nego češće, bitcoin još uvijek ima problem s imidžom. Za svakog investitora koji veliča moć bitcoina i digitalnih valuta postoji kontra strana javnog puka koji ga još uvijek vidi kao način za paranoidnog cyber-libertarijanca koji kupuje heroin i naručuje ubojstva na Silk Roadu. U pokretu najavljenom na Techcrunch Disrupt konferenciji, Paypal je izrazio podršku za kriptovalute na svojoj Braintree platnoj platformi. Kad najveći internetski mainstream brand za prijenos novca prihvati ovakvu tehnologiju, teško je reći da je cijeli koncept iza toga „ponzi schema“ i tržište za junkije.

Image credit: techcrunch

Naravno, to ne znači još uvijek da je sve u pogonu. Za one manje informirane, Braintree je startup kupljen prošle godine od strane PayPala koji kreira alate za programere te im omogućuje lakšu integraciju online plaćanja na svoje stranice koje se vrte u takozvanom „appsandu“. To znači da umjesto da budu izbačeni sa stranice ili aplikacije da bi obavili PayPal platni proces, sve ostaje unutar „pješčanika“. Braintree omogučuje programerima na njihovoj platoformi da doslovce uključe „prekidač“ i dodaju bitcoin u listu platnih metoda.
Coinbase suosnivač i CEO, Brian Armstrong kaže da je Braintree-ova integracija samo jedan od zadnjih signala da bitcoin sazrijeva u pravu valutu za kupovanje i prodavanje, a ne samo špekulacijske investicije.

„Želimo izgraditi novu, efikasnu platnu mrežu za cijeli svijet, a ne samo Zlato 2.0“.

Iznad povećane vidljivosti i prilika za plaćanje bitcoinom, Braintree-ova podrška je također veliki indikator i mjera mainstream korporacijskog interesa u ovu valutu. Da je Braintree još uvijek nezavisni startup, podrška bitcoinu bi bila očekivani potez za primamljivanje ranih usvajatelja i investitora koji su optimistični na potencijal kriptovaluta. Paypal koji je pod vlasništvom eBay-a je ipak divizija sama za sebe i javno trgovana kompanija u procjeni teškoj 67 milijardi dolara. Kada se to sve sumira, PayPal se ne mora „bakćati“ sa bitcoinom da bi opstao u poslovanju.
Braintree CEO, Bill Ready kaže da je klađenje na bitcoin sada u velikom dijelu slično kao i klađenje na mobilnu trgovinu prije 3-4 godine.

„Bitcoin kao protokol, gdje imate alternativne načine prijenosa vrijednosti i novca neovisno o tradicionalnim platnim infrastrukturama koje su izgrađene pred nekoliko desetljeća – to je nešto što ja smatram posebno interesantno, čak i više nego samo valuta. Još uvijek je u mladim danima, ali smatramo da ovdje već ima dovoljno pravih sastojaka.“

 

Izvor: PayPal’s Support Is the Best Thing That Could Happen to Bitcoin

Share.

About Author

A dude with passion towards technology. Constantly searching for new things and knowledge from all corners of the world. Recently most occupied with Blockchains and Crypto where I'm striving to build a great community around this great thing. Blockchain is a technology that in his very own nature suits perfectly the environment of Internet in the means of development and online transfer of value. Because of that I believe it will soon become a part of our daily lives. If you have any ideas, suggestions or critics you are more then welcome to contact me: luka.klancir@crobitcoin.com

Leave A Reply

X