Peter Schiff objašnjava zašto Bitcoin više nikada neće dostići 69.000 dolara

0

Peter Schiff, izvršni direktor za tržišne strategije u kompaniji Euro Pacific Asset Management, izjavio je da vodeća kriptovaluta Bitcoin više nikada neće dostići svoju najvišu vrijednost od studenog 2021. godine, a to je 69.000 dolara.

U objavi na Twitteru, dugogodišnji skeptik kada je u pitanju Bitcoin, naveo je razlog za svoju tvrdnju rekavši da je skok na 69.000 dolara prevara omogućena do sada neviđenim kripto marketingom i špekulativnom kupovinom u kojoj se koristila metod trgovanja leverage trading. Potvrdio je svoje tvrdnje bankrotom FTX kripto burze, dodajući da je Bitcoin manija završena.

Ovo nije prvi komentar popularnog američkog brokera, koji je i prije često isticao pad Bitcoina. Peter Schiff također vjeruje da se Bitcoin kreće prema cijeni od nula dolara, dugoročno. Nakon što je BlockFi obustavio sva povlačenja s korisničkih računa, Schiff je naglasio da bi investitori trebali prodati svoje Bitcoine, ako su u mogućnosti.

U kolovozu je Schiff predvidio pad cijene Bitcoina prema razini od 10.000 dolara, savjetujući ljudima da napuste ovo tržište dok su još u profitu. Schiff ima slično mišljenje kada je u pitanju druga najveća kriptovaluta Ethereum (ETH), kao i ostatak kripto tržišta.

Cijena Bitcoina nastavlja padati

U vrijeme pisanja ovog teksta, Bitcoin se, prema CoinMarketCap-u, trguje po cijeni od 16.730 dolara.

Trenutna cijena predstavlja lagani oporavak od najniže cijene u posljednje dvije godine, koju je Bitcoin dosegao nakon panične prodaje od strane investitora kada se saznalo za debakl FTX-a i njihov manjak od 8 milijardi dolara. Ova saga nastavila se 11. studenog kada je FTX proglasio bankrot, da bi samo dan kasnije objavili da je ova burza navodno hakirana.

Zaraza oko kolapsa ove kripto mjenjačnice snažno je utjecala na cjelokupno kriptotržište, a kapitalizacija ovog tržišta pala je s vrijednosti od trilijun dolara na gotovo 750 milijardi dolara u samo dva dana. Trenutačni iznos kapitala kripto tržišta je oko 900 milijardi dolara.

Uostalom, Bitcoin je još uvijek najvrijednija imovina u prošlom desetljeću. Prema podacima iz Case Bitcoina, koji prati povrat ulaganja za nekoliko vrhunskih sredstava, Bitcoin je ostvario povrat od 154 890% na uloženi kapital, dok je ulaganje u zlato zabilježilo samo 3% povrata na uloženi kapital.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X