Kako započeti ulagati u bitcoin?

0

Za početnike u svijetu kriptovaluta, često je pitanje kako započeti ulaganje u Bitcoin i koje su značajke, koristi i rizici takvog ulaganja.
Poznavanje karakteristika ulaganja u Bitcoin prije nego što počnete trgovati može umanjiti rizik. Također, kako ne biste propustili pravo vrijeme za obavljanje transakcije, razumijevanje metode transakcije bitcoina (BTC) unaprijed, omogućit će vam da obavljate transakcije nesmetano. Više detalja možete pronaći https://bitcoinfuture.app/.

Kako započeti investirati u bitcoin?

Da biste započeli ulagati u bitcoin, prvo morate otvoriti račun na virtualnoj kripto burzi kao što je Coincheck. Coincheck je burza za kriptovalute registrirana pri Agenciji za financijske usluge, a na nju se lako može registrirati samo email adresom.

Nakon toga morate izvršiti provjeru identiteta putem SMS-a, predati slike dokumenata za provjeru identiteta i selfie ID-a itd. Ako primite ”razglednicu” koja kasnije stiže na vaš kućni prag, moći ćete koristiti sve funkcije Coinchecka.

Metode ulaganja u bitcoin

Prva metoda ulaganja u bitcoin: Trgovanje gotovinom
U bitcoin investiranju postoji metoda trgovanja koja se naziva spot trading koja kupuje i prodaje po trenutnoj cijeni.
Na primjer, ako želite kupiti bitcoin (BTC) za 500 eura, možete kupiti bitcoin (BTC) za 500 eura. Spot trading je sličan plaćanju gotovinom za koju se prima roba u trenutnoj protuvrijednosti (transakcija u supermarketu ili slično).
Kupnjom bitcoina (BTC) u fizičkoj transakciji, bitcoin (BTC) postaje vlasništvo kupca i može se koristiti za doznaku i plaćanje pri kupovini.

Druga metoda ulaganja u bitcoin: Trgovanje leverage-om
Dalje, osim trgovanja gotovinom, tu je i metoda trgovanja koja se zove leverage trading. Trgovanje leverage transakcijama je visoki rizik s potencijalnim visokim prinosom u usporedbi s trgovanjem gotovinom.

Trenutno, na Coincheck-u je obustavljeno leverage trgovanje. Transakcije s bitcoin leverage-om omogućuju vam da trgujete većim količinama bitcoina nego što ih posjedujete koristeći leverage (polugu). Značajka je u tome što možete shortati bitcoin, tako da možete ostvariti profit čak i kad tržišna cijena bitcoina pada.

Budući da su visoko rizična ulaganja s visokim prinosom karakteristična za trgovanje leverageom, ako ste početnik u svijetu kriptovaluta, dobra je ideja ostaviti trgovanje s leverageom po strani te u početku koristiti metodu fizičkog trgovanja.
Da biste obavili leverage transakciju, prvo morate uplatiti jen. Nakon uplate, izvršit ćemo novu narudžbu na bitcoin burzi. Provjerite potrebnu maržu i leverage multiplikator prije trgovanja.
Nakon potvrde izdaje se nagodba za potvrdu dobiti i gubitka. Kada je nagodba dovršena, prikazuje se Postavljena Pozicija i dobit je fiksirana.
U slučaju leverage trgovanja bitcoinom (BTC), nije moguće dati narudžbu kada je stopa održavanja marže manja od 100%, stoga prije trgovanja to provjerite. Ako stopa održavanja marže padne ispod 50%, aktivirat će se “loss cut” radi prisilne nagodbe.

Ovo nije financijski savjet, za svako ulaganje potrebno je uložiti vlastito vrijeme za educiranje o instrumentima u koje ulažete!

Značajke ulaganja u Bitcoin: Raspon cijena

Jedna od glavnih značajki ulaganja u bitcoin je da je raspon fluktuacija cijena veći od onog kod dionica ili Forex-a.
Kada nastupi razdoblje pojačane volatilnosti na kripto tržištu, cijena bitcoina raste ili padne za nekoliko desetaka posto u jednom danu. Činjenica da je broj sudionika na tržištu i obujam bitcoin trgovina još uvijek mali, te da nema zaustavne cijene kao na tržištu dionica. Može se reći da je upravo to uzrok fluktuacije cijena na kripto tržištu.

Stoga se može reći da je velika amplituda između porasta i pada karakteristična za raspon cijena bitcoina (BTC). Ovaj raspon cijena lako namami početnike u kripto trgovanju, a često je teško zaraditi jer je potrebno znanje o izvlačenju profita.
Međutim, iskusniji trgovci znaju da su velika kretanja cijena također prilika za ogromne prinose. U listopadu 2017. cijena bitcoina (BTC) kretala se oko 500 000 jena (4.094 EUR), dok je u prosincu cijena premašila 2 milijuna jena (16.400 EUR).

Zbog tako intenzivnih kretanja cijena, Bitcoin (BTC) je postao popularan među trgovcima kao jedan od high risk-high reward ulaganja.

Ovo je plaćeni press release. Hrvatski Bitcoin portal nije odgovoran, direktno ili indirektno, za bilo kakve gubitke nastale s povezanosti sa sadržajem ovoga članka. Čitatelji su dužni sami istražiti detalje oko navedene kompanije prije ulaganja.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X