Plaćajte račune kriptovalutama u Svetoj Nedjelji!

0

U posljednje vrijeme sve češće možemo vidjeti kako se kriptovalute primjenjuju u svakodnevnim procesima, bilo na osobnoj ili državnoj razini. Ova revolucija je zahvatila i Hrvatsku. Nedavno smo izvijestili o jednom od prvih u potpunosti reguliranih kripto fondova koji je osnovan u RH te reguliran od strane Hanfa-e. Danas imamo još jednu pozitivnu priču koja dolazi iz Svete Nedjelje. 

Sveta Nedjelja – poduzetnički raj u Hrvatskoj?

Gradonačelnik Svete Nedjelje, Dario Zurovec, inače poznat po svojim proaktivnim potezima koji su istaknuli Svetu Nedjelju na poduzetničkoj karti Hrvatske. Zurovec je snažan zagovornik implementacije modernih tehnologija, što u našoj zemlji nije uobičajeno.

Rezultat toga je taj da je u posljednje tri godine Sveta Nedelja provela najveće porezno rasterećenje, uvela najbolje softvere za transparentnost čime je postala i najtransparentniji grad. Dvije godine za redom je proglašena najboljim gradom za gospodarstvo te je prva u RH uvela fiksni i varijabilni dio plaće za gradsku upravu temeljem ocjena građana. 

Plaćanje javnih usluga kriptovalutama

Gradonačelnik Svete Nedjelje se odlučio na potez kojim se mogu pohvaliti samo najrazvijeniji svjetski gradovi kao što su: London, Toronto, Beč, San Francisco, Los Angeles te joše nekolicina. Od idućeg tjedna, na području Svete Nedjelje bit će moguće plaćanje javnih usluga kriptovalutama. Danas je gradonačelnik Dario Zurovec potpisao ugovor o procesiranju kriptovaluta s direktorom tvrtke Electrocoin d.o.o., Nikolom Škorićem.

Electrocoin, jedan od glavnih aktera u hrvatskom kripto sektoru, vršit će uslugu procesiranja kriptovaluta pri plaćanjima javnih usluga gradu Sveta Nedelja. Procesiranje znači konverziju kriptovalute u HRK prema važećem tečaju u trenutku izvršenja usluge, a vršit će se preko platforme za procesiranje plaćanja u kriptovalutama PayCek tvrtke Electrocoin.

Također je pokrenut savjetodavni e-referendum, otvoreni GIS sustav i Registar javne nabave, te aplikacija za praćenje sredstava za sport i vatrogastvo SOM Sport te su tako uveli potpunu transparentnost financija. Dodavanje mogućnosti plaćanja je još jedna od niza mjera za digitalizaciju lokalne uprave koja dodatno podiže Svetu Nedjelju u očima poduzetnika.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jendostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X