Plaćanje kriptovalutama od sada moguće i u luksuznom švicarskom hotelu

0

Plaćanja kriptovalutama još uvijek se smatraju previše rizičnima i složenima za korištenje na luksuznim mjestima. Ipak, vremena se definitivno mijenjaju, a Švicarska ponovno ostvaruje veliki napredak u turističkom i tehnološkom razvoju.

Kada je riječ o luksuznim turističkim mjestima, gosti su oduvijek uživali u različitim mogućnostima plaćanja. Grand hotel Dolder u Zürichu najavio je krajem prošlog mjeseca da su plaćanja u kriptovalutama od sada jedna od opcija koje nude svojim gostima. Plaćanja se mogu izvršiti u Ethereumu i Bitcoinu.

Inacta je fintech kompanija zadužena za razvoj i primjenu plaćanja u kriptovalutama. Jednostavna aplikacija gostima omogućuje plaćanje svih hotelskih usluga putem kripto novčanika. Sve konverzije između kripto i fiat valuta obavlja Bity, švicarska kripto mjenjačnica, a u bliskoj budućnosti bit će dodano još kriptovaluta.

Kripto plaćanja usmjerena prema holderima

Roger Darlin, voditelj Inactinog blockchain savjetovanja, izjavio je da će aplikacija uglavnom biti usmjerena na holdere koji svoje kriptografske udjele ne žele pretvoriti u fiat novac:

“Aplikacija je namijenjena klijentima holderima koji nemaju želju da kriptovalute pretvore u “pravi” novac. Ovo će također omogućiti dobavljačima, koji s pravom upozoravaju na rukovanje kripto plaćanjima, da s lakoćom prihvaćaju plaćanja od takvih klijenata”, rekao je Darlin. 

Danas sve više kompanija i institucija diljem svijeta počinje prihvaćati plaćanja u kriptovalutama. Avnet, Fortune 500 kompanija koja se udružila s BitPayom, nedavno je objavila da kripto plaćanja sada prihvaćaju i njihovi partneri. S više od 15 000 zaposlenika u Europi, Aziji i Sjevernoj Americi i sa 250 000 Bitcoin transakcija dnevno, Avnet čini hrabar korak naprijed.

Iako je ovdje riječ o malim koracima, očigledno je da je ovo veliki korak naprijed. Podsjetimo, najveća podzemna željeznica i željeznički operater u Japanu, Japan Railways (JR) Group, prošli je mjesec izjavila da uskoro uvode kriptovalute kao način plaćanja.

Sve više i više sektora će s vremenom početi prihvaćati kriptovalute, što će za otprilike 20 godina vjerojatno biti najnormalnija stvar na svijetu. Ako u ranim 2000-im godinama većina svijeta nikada nije ni razmišljala o stvaranju računa elektroničke pošte, možemo samo zamisliti što nas sve čeka u bliskoj budućnosti.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

“Telegram"
Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X