Plaćanje poreza kriptovalutama u Arizoni!

0
Danas se države dijele prema tome jesu li protiv kriptovaluta ili su im dale podršku, a podrška koja se upravo sprema u Arizoni znači jedan veliki korak naprijed za cijelo kripto tržište.
Arizona već dulje vrijeme javno iskazuje da je u timu koji podržava kriptovalute, a njihov najnoviji potez najavljuje uvođenje plaćanja poreza Bitcoinom kao i svim drugim kriptovalutama za sve stanovnike države.

Prijedlog zakona već na glasanju?

Prijedlog zakona The Senate Bill 1091 koji omogućava plaćanje poreza kriptovalutama predstavljen je 10. siječnja 2018., dok je 24. siječnja prošao Senate Finance Committee i to glasanjem u omjeru 4-3. Prije nekoliko dana, 8. veljače prijedlog je prošao i na Sentau gdje je omjer glasanja bio 16-13 te je jedna stranka odlučila ne glasati. Sljedeća postaja gdje ovaj zakon treba dobiti zeleno svjetlo jest Arizona’s House of Representatives.
Ako se ovaj prijedlog zakona usvoji, Arizona će postati prva država SAD-a koja prihvaća kriptovalute sredstvom plaćanja poreza. U prijedlogu zakona piše da će plaćanje poreza biti moguće Bitcoinom, Litecoinom ili bilo kojom drugom kriptovalutom koja će biti odobrena od njihove strane, a koristi peer-two.peer sustav. Porezna uprava države nakon primanja kriptovaluta u svrhu podmirivanje poreza, bit će ih dužna prebaciti u američke dolare u roku od 24 sata.
Osnivač ovog prijedloga Jeff Weninger, rekao je:
Ovim potezom želimo svima u SAD-u, ali i cijelom svijetu poručiti da će Arizona biti država koja otvara svoja vrata blockchainu i digitalnim valutama budućnosti. Weninger
Osim što će država uvođenjem ovog zakona privući kripto tržište, svojim će građanima olakšati i uvelike ubrzati proces plaćanja poreza.
Građani će moći platit porez iz topline svojeg doma u bilo koje doba dana i noći, a za nekoliko godina ovo će biti ubičajen postupak plaćanja. Weninger 

Rizik prilikom plaćanja

S druge stane oglasio se Steve Farley, jedan od članova Senata Arizone koje kaže da ukoliko se ovaj zakon izglasa prilikom plaćanja poreza kriptovalutama građani će prihvatiti rizik koji bi mogao nastati ako dođe do “pada” Bitcoina.

Farley smatra da ukoliko kriptovalute preuzmu funkcionalnost plaćanja poreza, građani bi trebali biti zaštićeni i država treba preuzeti rizik na sebe za volatilnost digitalnih valuta.

Za mene su američki dolari dovoljni i trebali bi biti dovoljni za svakoga tko plaća porez u Arizoni. Farley

Bojali smo se i Interneta, a danas ne možemo zamisliti dan bez njega

Svako otkriće na početku predstavlja novost i svijet se boji prihvatiti njihovu upotrebu, ali zašto se bojati, kada možemo iskoristiti njihov potencijal?

Razmislimo li malo unatrag prije 20 godina Internet je bio revolucionrano otkriće, a digitalne valute su ono čemu se naša država treba okrenuti u budućnosti. Weninger 

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X