Policija pretresla 3 kriptoburze iz J.Koreje

0

Već dulje vrijeme pričamo o regulacijama koje su potrebne da bi kripto tržište doživjelo svoj puni procvat, a da se razne državne uprave uključuju u kontrolu potvrđuje i priča iz J. Koreje gdje je policija pretresla čak 3 kriptoburze zbog sumnje u ispravnost njihovog rada.

Policija je krenula u pretragu poslovanja tri kriptoburze jer sumnja da zaposlenici zajedno s rukovoditeljima pronevjeruju novac svojih korisnika i koriste ga za svoju kupnju Bitcoina i ostalih kriptovaluta na drugim kriptoburzama.

Poslovanje ovih poduzeća sumnjivo nam je još od siječnja ove godine, jer smo tijekom revizije i analize njihovog poslovanja uočili sporne aktivnosti transfera kriptovaluta.  Financial Services Commission (FSA)

Komisija za financijske usluge (FSA) pregledava poslovanje i prema podacima s portala Financemagnates poslovanje triju kripto burzi optuženo je zbog pronevjere novca.

Regulacije u Koreji svakim danom sve jače

Kripto tržište pronašlo je dobre temelje na području J.Koreje, ali je vlast uočila da su s kriptovalutama došle i razne ideje kako provoditi ilegalne aktivnosti na ovom području, stoga se trude uvesti mjere koje će zaštiti krajnje korisnike na tržištu.

Agencija za podršku klijentima, Korea Customs Service (KCS) objavila je da su trenutno upoznati s prometom od $600 milijuna za kojeg smatraju da je rezultat ilegalnih aktivnosti u državi povezanih s kriptovalutama, a u to je uključen i neprijavljeni odljev kapitala poduzeća.

Vlada J. Koreje na kripto tržište pokušava uvesti red u posljednjih nekoliko mjeseci pa smo tako i sami svjedoci regulacija ICO projekta u državi, a nedavno smo svjedočili odluci u kojoj se državnim dužnosnicima zabranjuje trgovanje i posjedovanje kriptovaluta nakon što je nekolicina njih iskoristila informacije koje su dobili zbog svoje pozicije u Vladi.

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X