Povratak otpisanih? Terra Classic u rujnu porasla za 250%

0

Pompa oko Terra Classic usluge kripto stakinga i nove značajke “spaljivanja” tokena pomogla je potaknuti porast LUNC-a.

Dvostruki kolaps UST stablecoina i LUNA kriptovalute mnogi su smatrali djelomičnim krivcem za kripto krah cijelog tržišta u svibnju, što je rezultiralo likvidacijama kriptovaluta i značajnim padom cijena. No, ponovno pokrenuta LUNA i rebrendirana Luna Classic (LUNC) naglo su porasli u posljednjih nekoliko dana i početkom rujna nadmašili sve najbolje rangirane kriptovalute do sada.

Terra Classic nadmašila kripto tržište

Cijena tokena skočila je više od 250%, a 8. rujna dosegnula je 0,000594 USD, što je najbolja zabilježena razina. U istom razdoblju Bitcoin (BTC) je pao 4%, a Ether (ETH) dobio samo 3,5%.

Profit na tržištu Terra Classic pojavio se unatoč njegovoj povezanosti s ukinutim tokenom Terra (LUNA), projektom vrijednim 40 milijardi dolara koji je propao u svibnju. Terra Classic je rebrandirana verzija istog projekta Terra i kao takva je predmet skepticizma analitičara i investitora od samih početaka. No, trgovci su posljednjih tjedana ignorirali takva upozorenja.

Usluga stakinga

Nova usluga stakinga počela je s radom na Terra Classic lancu 27. kolovoza i bila je prvi glavni znak tekućeg rasta LUNC cijene.

Prema LuncStaking_Botu, korisnici su uložili više od 610 milijardi LUNC-a s Terra Classicom u odnosu na njegovu neto ponudu od 6,9 bilijuna jedinica. Prije samog kraha, u optjecaju je bilo oko 300 milijuna Lune. Drugim riječima, gotovo 9% ukupne ponude LUNC-a uklonjeno je iz optjecaja.

Podaci sa StakingRewardsa pokazuju da Terra Classic staking vraća korisnike s godišnjim prinosom od 37,8% i među najvećim je isplatama u kripto industriji.

Veći prinosi mogli su odigrati ključnu ulogu u povećanju potražnje za LUNC-om, što je dovelo do porasta cijene tokena za više od 450% od pokretanja usluge stakinga.

LUNC spaljivanje tokena

Osim stakinga, programeri Terra Classic također su uveli mehanizam za spaljivanje tokena kako bi povećali nestašicu LUNC-a.

Član zajednice Terra Classic Edward Kim početkom rujna je predložio uvođenje poreza na transakcije od 1,2% na sve LUNC transakcije.

Zanimljivo, već postoji mehanizam za spaljivanje LUNC-a koji je trajno uklonio više od 3,6 milijardi tokena iz optjecaja.

Unatoč tome, određeni tehnički pokazatelji pokazuju da postoji opasnost od korekcije rasta cijena LUNC-a u bliskoj budućnosti. To uključuje njegov dnevni indeks relativne snage (RSI), koji je 8. rujna prešao 90, razinu ekstremne prekupljenosti koju obično prati korekcija cijene. Ipak, trgovci nisu uvjereni u dugovječnost rasta cijena.

Prema svemu sudeći, šanse da Luna dostigne 1 dolar, gotovo da i ne postoje. Što vi mislite?

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetiteCoinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin. 

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X