Pravi potez Australijske vlade

0

Nakon što je Australijska vlada u svibnju ove godine izjavila da će Bitcoin postati isti kao novac “just like money” te u lipnju dvostruko oporezivanje digitalne valute, mnogi su se okrenuli u opuštanje trgovinom.

Među njima se pronašao i direktor iz Ainslie Bullion & Reserve Vault, Paul Engeman koji je počeo trgovati Bitcoinima, uz to navodi kako se do sada susreo sa potražnjom za ovom valutom i od strane novih, ali i postojećih potrošača.

Njegova izjava za medije glasila je kako se već 43 godine na tržištu prodaje zlato i srebro te da je bilo pitanje trenutka kada će se ljudi okrenuti nečem drugom. Zlato i srebro zadržalo se na tržištu posljednjih 5000 tisuća godina, ono što privlači investitore u Bitcoin jest što su ograničeni na 21 milijun te ih prati spori proces digitalizacije novih valuta.

Bitcoin u Australiji

Cijena Bitcoina s 1. rujnom nadmašila je $4,800 i sva pokazivanja uskoro očekuju porast preko $5000. Uz Bitcoin rastu i ostale digitalne valute (Ethereum, BitcoinCash), sve rezultira povećanjem tržišne kapitalizacije preko 170 milijardi dolara.

Australija je doslovno otvorila sva vrata Bitcoinu, pa se tako može vidjeti plaćanje kriptovalutom u kafićima, knjižarama, autokućama, naravno i agencijama za nekretnine.

U međuvremenu, jedan profesor Chris Tippler izjavio je kako je počeo učiti studente ekonomije i poduzetništva o digitalnim valutama poput Bitcoina i Ripple-a te ih podučava kako trgovati istim. Izjavio je kako toga nema u nastavnom planu i programu, ali ih on želi naučiti čitati grafikone i pripremati za trgovanje valutama.

Source: cointelegraph.com

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X