Pravi potez Australijske vlade

0

Nakon što je Australijska vlada u svibnju ove godine izjavila da će Bitcoin postati isti kao novac “just like money” te u lipnju dvostruko oporezivanje digitalne valute, mnogi su se okrenuli u opuštanje trgovinom.

Među njima se pronašao i direktor iz Ainslie Bullion & Reserve Vault, Paul Engeman koji je počeo trgovati Bitcoinima, uz to navodi kako se do sada susreo sa potražnjom za ovom valutom i od strane novih, ali i postojećih potrošača.

Njegova izjava za medije glasila je kako se već 43 godine na tržištu prodaje zlato i srebro te da je bilo pitanje trenutka kada će se ljudi okrenuti nečem drugom. Zlato i srebro zadržalo se na tržištu posljednjih 5000 tisuća godina, ono što privlači investitore u Bitcoin jest što su ograničeni na 21 milijun te ih prati spori proces digitalizacije novih valuta.

Bitcoin u Australiji

Cijena Bitcoina s 1. rujnom nadmašila je $4,800 i sva pokazivanja uskoro očekuju porast preko $5000. Uz Bitcoin rastu i ostale digitalne valute (Ethereum, BitcoinCash), sve rezultira povećanjem tržišne kapitalizacije preko 170 milijardi dolara.

Australija je doslovno otvorila sva vrata Bitcoinu, pa se tako može vidjeti plaćanje kriptovalutom u kafićima, knjižarama, autokućama, naravno i agencijama za nekretnine.

U međuvremenu, jedan profesor Chris Tippler izjavio je kako je počeo učiti studente ekonomije i poduzetništva o digitalnim valutama poput Bitcoina i Ripple-a te ih podučava kako trgovati istim. Izjavio je kako toga nema u nastavnom planu i programu, ali ih on želi naučiti čitati grafikone i pripremati za trgovanje valutama.

Source: cointelegraph.com

Share.

About Author

Student of Economics at Faculty of Organization and Informatics. Interested in Marketing and Social Media, but also in stock exchange and Bitcoin. Currently working as project manager at Async Labs.

Leave A Reply