Preko 150.000 ETH založeno u pripremi za ETH 2.0

0

Ugovor o depozitu za Ethereum 2.0 testnet preplavljen je transakcijama samo nekoliko dana nakon što je pokrenut. Vjerni pratitelji ovog projekta pripremaju se za posljednju testnu fazu najveće Ethereum nadogradnje do sada.

Blizu 5.000 depozita od točno 32 ETH-a je napravljeno do vremena pisanja ovog članka, što znači da je 5.000 ulagača spremno početi s validacijama čim testnet krene s radom idućeg tjedna. Za sve koji su željni informacija o Ethereumu 2.0 pripremili smo ovaj članak.

Oko 50 milijuna dolara založeno u ETH 2.0 testnetu

Potrebno je najmanje 16.384 validatora (524.288 ETH) prije nego što se testnet pokrene, izjavio je Danny Ryan, koordinatoru Ethereuma 2.0. To bi se trebalo lako ispuniti, pogotovo sada kada ljudi znaju da je pokretanje uspješno, a 152.224 ethera je već založeno.

Ovaj proces se pokreće na testnoj mreži s Proof of Authority (PoA) konsenzus algoritmom, pod nazivom Goerli, koji se povezuje s Ethereum 2.0 testnetom. Bilo je nekih rasprava o tome trebaju li postojati binarni podaci za postupak depozita, s tim da se trenutni proces vrši putem command line-a.

Postoji web mjesto koje objašnjava kako postati validator u novom Ethereum sustavu, ali u nekom trenutku se od vas traži da preuzmete Python, izjavio je Raul Jordan iz Prysmatic-a. Tada je potrebno slijediti ove upute koje bi za svakog korisnika Pythona trebale biti vrlo jednostavne, ali oni koji nisu programeri mogli bi ovo smatrati iznimno teškim, no vjerojatno će postojati tutorijali i videozapisi koji će prolaziti kroz postupak korak po korak.

“Mogućnost da netko nešto pokrene u command line-u minimalni je zahtjev tehničke sposobnosti koji smo spremni prihvatiti od svojih validatora, ako neki postotak zbog toga otpada, to nije nužno loša stvar”, rekao je Ryan.

Tim iz Beaconcha.in je i sam testirao stanje depozita zbog pojave slučaja nevažećih depozita. Izjavili su kako je 1 nevažeći depozit bio njihov jer su provjeravali rad “explorera”.

Kako postati validator?

Sada bi se javnost mogla pridružiti testnetu putem jedne od četiri platforme koje ga trenutno podržavaju: Lighthouse, Prysm, Nimbus i Teku. Ako želite sudjelovati u Ethereum sustavu kao validator, a niste upoznati s tim platformama, morate spoznati rad barem jedne od njih jer svoj Ether zalažete preko njih.

Prvo trebate založiti 32 ETH-a kako biste dobili 32 testnet ETH-a, zatim shvatiti upute u Pythonu koje su navodno vrlo jednostavne. Potreban vam je Venv Python library, a ne lokalna instalacija. Kada odradite ove korake, samo sjedite i čekate dok testnet ne počne s radom, a zatim ćete vidjeti što se događa.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X