Uz Coinbase od sada jednostavno možete prihvatiti kripto valute na web shopu

0

Coinbase je danas lansirao Coinbase Commerce, koji je već od danas dostupan trgovcima diljem svijeta. Bez obzira gdje se trgovac nalazi, sada može vrlo jednostavno prihvaćati plaćanje Bitcoinom, Bitcoin Cashom, Ethereumom i Litecoinom na svom web shopu.

Što je Coinbase Commerce?

To je nova usluga koja omogućuje web trgovinama da prihvate naplate u kripto valutama, direktno u svoj novčanik, bez sudjelovanja treće strane. Iz Coinbasea tvrde da žele kreirati otvoreni financijski sustav, pa su dizajnirali rješenje koje može služiti web trgovinama diljem svijeta.

Za razliku od prethodnih usluga koje je Coinbase nudio, Coinbase Commerce nije usluga koju oni hostaju kod sebe, već vlasnici trgovina imaju potpunu kontrolu nad kripto valutama jer one sjedaju direktno u njihova novčanike.

Coinbase Commerce može biti direktno integriran u checkout proces svake web trgovine, ili može biti jednostavno dodan kao još jedna moguća metoda plaćanja. Sve što je potrebno da bi netko mogao implementirati ovo u svoju trgovinu je email adresa ili broj telefona, to je dovoljno da se neki trgovac registrira na platformu i započne s primanjem kriptovaluta na svojoj web trgovini.

Integracija sa Shopify!

Uz to Coinbase Commerce je integriran sa Shopify, jednom od najvećih e-commerce platformi, a aktivno dodaju još integracija kako bi omogućili plaćanje u kripto valutama i onima koji koriste neku drugu platformu.

Shopify je popularan među web trgovinama, a koristi ga i većina onih koji se bave dropshipingom. Ova integracija će se sigurno u sljedećih nekoliko mjeseci početi primjenjivati na velikom broju web trgovina, pa možemo očekivati da će nama koji često naručujemo stvari preko interneta uskoro postati vrlo jednostavno sve plaćati u kriptovalutama.

Interesantno je pogledati kako su dionice Shopify danas porasle za 9%, koliko je povezano s ovime nismo sigurni, no postoje naznake da je ovaj rast vrijednosti kompanije uzrokovan baš zbog ove integracije.

Korak prema generalnoj upotrebi

Ovaj potez Coinbasea je pametan korak unaprijed, gdje tržištu nude nešto više od klasične mogućnosti za kupovinom i prodajom kriptovaluta. Naravno, najveću će korist ovdje imati oni jer će većina preko njih kupovati kripto valute da bi plaćali po web trgovinama, no i dalje je jako veliki korak prema široj primjeni kripto valuta kao sredstvo plaćanja.

Osim što su omogućili jednostavnu integraciju vlasnicima web trgovina, proces naplate za krajnjeg korisnika se sastoji od svega tri jednostavna koraka, te ne može biti jednostavniji od ovoga.

Ako imate web trgovinu, savjetujemo vam da isprobate i tako ponudite ovu metodu plaćanja, jer ćemo vam mi koji koristimo kripto biti zahvalni 🙂

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X