Probudio se SHIB whale i izazvao strah u zajednici

0

Cijena Shiba Inua pala je za 11% nakon niza transakcija iz novčanika SHIB whalea koji je kupnju od 3400 dolara prošlog kolovoza pretvorio u 1,55 milijardi dolara.

Dana 2. studenog, whale je premjestio deset trilijuna i sto tisuća Shiba Inu tokena u četiri odvojena novčanika. Svaka transakcija bila je vrijedna otprilike 586 milijuna američkih dolara, što je ukupno oko 2,3 milijarde USD.

Izvor: Etherscan

Nakon što je novčanik prvi put identificiran, korisnici društvenih mreža nagađali su da je vlasnik možda zaboravio ili izgubio svoj ključ, s obzirom na nedostatak aktivnosti u novčaniku od prošle godine kada je 44 puta kupio SHIB u ukupnoj vrijednosti od 8.000 američkih dolara.

No, nakon što se whale probudio, transakcije su izazvale strah u dijelu Shiba zajednice te su počela nagađanja da se vlasnik sprema prodati svoje tokene. Ovaj whale posjeduje tako velik postotak ponude da bi likvidacija njegove pozicije potencijalno mogla potaknuti veliki pad cijena. Sumnja se da tržište Shiba Inua uopće može s pogleda likvidnosti uopće podnijeti takvu prodaju.

“Ako bi odlučio prodati svoje pozicije, SHIB bi pao -99,99% na nulu”, na Twitteru se oglasio financijski analitičar Jacob Oracle.

Kretanja su izazvala prodajni pritisak na cijenu koja je pala za 33,9% u odnosu na ATH prije sedam dana i 13,6% u posljednja 24 sata prema podacima stranice CoinGecko.

Vlasništvo nad Shiba Inuom je iznimno koncentrirano, slično kao kod DogeCoina. 10 najvećih kripto novčanika drže gotovo 72% tokena u opticaju prema CoinMarketCap.com.

U originalnom whaleovom novčaniku još uvijek se nalazi SHIB vrijedan više od 1,6 milijardi dolara. U međuvremenu su mnogi “shitcoin” projekti počeli slati svoje token na adresu ovog whalea kako bi zajednica pomislila da je ovaj trader sada “ušao u” njihov projekt. 

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X