Programeri završili prvi shadow fork za Shanghai nadogradnju Ethereuma

0

Započeo je prvi set testiranja za dugo očekivanu Shanghai nadogradnju, koja se očekuje u ožujku, a koja će omogućiti povlačenje uloženog ethera. Za sada su prijavljeni tek neki manji kvarovi.

Programeri su uspješno pokrenuli “shadow fork” Shanghai nadogradnju, kako bi ovu verziju testirali na glavnoj mreži Ethereum.

Shadow fork je testna verzija pravog mainneta, koja programerima omogućuje da provjere hoće li dio koda predložen za nadogradnju ispravno raditi na stvarnom blockchainu. Tzv. Shanghai test nadogradnje održan je 23. siječnja.

Programeri Ethereuma rekli su da su uspješno stvorili kopiju blockchaina (shadow fork), kako bi osigurali okruženje za testiranje prije ključne nadogradnje poznate kao Shanghai hard fork.

Bilo je nekoliko manjih problema s Ethereum čvorovima koji koriste Geth klijente, objavio je Marius Van Der Wijden, Geth programer. Programeri su uspjeli riješiti ovaj problem i sada svi čvorovi rade sinkronizirano. Dodat će se dodatni testovi kako bismo bili sigurni da sve radi kako treba, dodao je Van Der Wijden te istaknuo da programeri Ethereuma rade na sigurnosnoj sinkronizaciji Geth klijenata s ostatkom mreže.

Nadogradnja će omogućiti povlačenje stETH-a

Uz Shanghai nadogradnju, povlačenja s glavne mreže bit će omogućeno u ožujku ove godine. Time će se korisnicima omogućiti da pristupe svojim obećanim tokenima, koji su privremeno nedostupni zbog prijelaza poznatog kao “Spajanje” (engl. Merge), koji se dogodio u rujnu 2022. Dok će glavna značajka biti povlačenje sredstava stETH, programeri su dovršili tri druga poboljšanja, koja za cilj imaju optimizirati troškove naknada za određene aktivnosti.

U pripremi za Shanghai, koji će otključati povlačenja uloženog etera (ETH), protokol će proći niz testnih forkova koji kopiraju podatke iz glavne mreže (mainnet) u testno okruženje.

Shadow fork manji je testni fork koji se fokusira na neke od promjena koje se moraju dogoditi prije nego što se Shanghai eventualno pojavi na glavnom protokolu.

Ethereum je koristio nekoliko shadow forkova za testiranje uoči prošlogodišnjeg velikog prelaska na proof-of-stake mrežu, poznatu kao Merge.

Tijekom ovog posljednjeg shadow forka, programeri su se usredotočili na stvaranje okruženja za testiranje za uložena povlačenja ETH-a, kao i poboljšanja za smanjenje troškova energije.

Programeri također razmatraju javno testiranje mreže prije kraja veljače, što bi omogućilo kladionicama da testiraju Shanghai nadogradnju. Dodatni shadow forkovi planirani su u nadolazećim tjednima.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X