Pronađen trag za 600 ukradenih računala kojima se rudarilo na Islandu

0

Svaki dan iz svijeta dolaze pozitivne i negativne priče s kripto tržišta, a hakerski napadi koji još uvijek završavaju nekažnjeno, unose strah kod svake osoba koja se uključila u trgovanje kriptovalutama.

Slučaj koji donosimo u nastavku jest jedna od najvećih pljački na Islandu u kojoj je ukradeno 600 računala, a policija se s ovim slučajem bori već nekoliko mjeseci.

Na Islandu su se lopovi odlučili ukrasti 600 računala koja se koriste u procesu rudarenja kriptovaluta, a vrijednost cjelokupne opreme vrijedi preko $2 milijuna.

Prema objavama lokalnih novina, do sada je jedanaestero ljudi privedeno zbog istrage koja upućuje na njihovu povezanost s ovim slučajem, a daljnji tijek istrage pokazuje da su uređaji prebačeni u Kinu.

Jedan od sumnjivaca koji je uhićen još u veljači ove godine zbog uključenosti u ovaj slučaj bio je u pritvoru, a prije nekoliko dana je pobjegao iz istog te napustio državu i avionom otišao u Švedsku gdje mu se za sada gubi svaki trag.

Računala u Kini?

Islandska policija poslala je upit Kineskim vlastima i zatražila pomoć jer se njihovom istragom došlo do informacija koje potvrđuju da se uređaji sada koriste u Kini.

Prema podacima lokalnih novina RUV, kineska policija još uvijek nije odgovorila Islandu te nema daljnjih informacija o tome jesu li uređaji zaista prebačeni u Kinu.

Kina je unatoč turbulentnoj prošlosti i regulacijama kriptovaluta, još uvijek važno središte za rudare bez kojih velika većina kriptovaluta ne bi mogla funkcionirati.

No, sve se više projekta i kriptoburzi počinje širiti u Europu jer ovdje vlada prijateljska klima i zajednica prihvaća Blockchain tehnologiju i kriptovalute koje su došle s njom.

Island zbog svoje izrazito hladne klime ima preduvjete koji prirodno hlade uređaje, a svaki  rudar koji se upustio u ovaj posao zna s kakvim problemima pregrijavanja se susreo u svojem poslu.

Uz to obnovljivi izvori energije nešto su što Islandu stvara dodatne pogodnosti za preuzimanje posla rudarenja i dovođenje kripto tržišta u Europu.

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X