Prva pos blagajna za plaćanje kriptovalutama u Hrvatskoj

0

Zahvaljujući ADEO POS blagajnama, od sada se u Hrvatskoj direktno može plaćati kriptovalutama, a sve što trebate je skenirati QR kod.

U Hrvatskoj kriptovalute nisu regulirane sustavom, ali upravo iz naše malene zemlje dolaze projekti koji svojim malim koracima pružaju potporu kripto tržištu, a mi ih uistinu promatramo s ponosom u očima.

Udruga za blockchain i kriptovalute zajedno sa svojim članovima podiže svijest o blockchain tehnologiji na hrvatskom tržištu i vrlo često organizira panel rasprave i edukacije pa je tako i sljedeća na rasporedu 3. listopada na temu Blockchain that means Business, a ulaz je besplatan za sve zainteresirane.

Nedavno smo pisali o tome kako su Hrvatske pošte pokrenule pilot projekt s tvrtkom Electrocoin u kojem je omogućeno mijenjanje kriptovaluta u kune na šalterima poštanskih ureda. Važnost ove inicijative prepoznata je i na europskoj razini pa su tako i drugi portali pisali o tome.

Vijest u kojoj se zahvaljujući tvrtki Neoinfo razvio blagajnički softwer putem kojeg je moguće direktno plaćanje kriptovalutama na POS aparatima novost je na hrvatskom tržištu i zasigurno još jedan vjetar u leđa kripto tržištu.

„Nedugo nakon što je ADEO POS postao prva blagajna u Hrvatskoj koja podržava plaćanje mobilnom aplikacijom Settle, nastavljamo s inovacijama i prvi unutar blagajne nudimo plaćanje kriptovalutama. Prihvaćanje što većeg broja načina mobilnih plaćanja u skladu je s našom vizijom razvoja najpotpunije blagajne na tržištu“, rekao je direktor tvrtke Neoinfo Igor Vukmirović. 

ADEO Pos blagajne u Hrvatskoj 

Procedura plaćanja ADEO pos uređajima je jednostavna i uključuje skeniranje QR koda digitalnim novčanikom na mobitelu, nakon čega slijedi prijenos sredstava iz digitalnog novčanika na račun tvrtke uz automatsku konverziju u kune.

To ujedno i znači da će se računi moći platiti kriptovalutom, unatoč tome što su izdani u valuti hrvatske kune.

Zagrebačka softverska tvrtka Neoinfo razvila je novitet u suradnji s varaždinskim društvom specijaliziranim za pružanje usluga na kripto tržištu FIMA Plus koje putem svog FIMA Pay sustava procesira kripto transakcije i obavlja ulogu mjenjačnice.

„Svako poduzeće na svijetu pa tako i u Hrvatskoj može prihvatiti plaćanje svojih faktura ili računa u kriptovaluti. To je dio digitalne transformacije poslovanja cjelokupnog gospodarstva, a koja se događa oko nas i svakim danim sve više intenzivira. Vijesti ovoga tipa globalna su svakodnevica i veselim se danima kada će sve češće takve informacije dolaziti i iz hrvatskih poduzeća. Naime, i naša poduzeća sve to mogu već danas, ali toga još nisu svjesna. Čudno, zar ne? Ali istinito“, izjavio je direktor poduzeća FIMA Plus Milan Horvat.

Trenutno prihvaćene kriptovalute su bitcoin, litecoin, ether i bitcoin cash.

Za kraj napominjemo kako ova dodatna opcija korisnicima ADEO POS-a ne donosi nikakve dodatne troškove, a blagajna od ranije podržava uobičajene načine plaćanja korištenjem gotovine i kartica, ali i one modernije kao što su Google Pay, Apple Pay, Garmin Pay te mobilna aplikacija Settle.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X