Prva velika američka banka upravo je lansirala svoju kriptovalutu

0

Iako je prije nekoliko godina CEO te iste banke prozvao Bitcoin prijevarom, danas se službeno na tržištu predstavila kriptovaluta JPM Coin.

Investicijska banka JP Morgan Chase lansirat će prvu kriptovalutu na tržištu koja će biti podržana od američkih banaka. Puni naziv kriptovalute je JPM Coin, a cijela ideja oko njezinog korištenja jest omogućavanje instantnog plaćanja između klijenta.

Tokeni će se u početku koristiti na platformi tvrtke JP Morgan Chase, a sve će se odvijati preko svima poznate blockchain platforme Ethereum.

Svaki JPM Coin imat će vrijednost jednog američkog dolara pa će se raditi o stablecoinovima. Klijenti JP Morgan Chasea uplatit će fiat novac u zamjenu za JPM coinove te nakon što se transakcija provede, JPM coinovi bit će vraćani u američke dolare.

Trenutni sustavi koji omogućuju transfer sredstava, kao što je primjerice Swift imaju poteškoća oko vremenskog perioda obavljanja transakcija, osobito kada se radi o internacionalnim plaćanjima.

Pema JP Morgan Chaseu, Blockchain tehnologija ima potencijal da znatno ubrza te stvari.

Prisjetimo se stajališta o kriptovalutama CEO-a ove banke

Jamie Dimon je u rujnu 2017.-te izjavio sljedeće:

Bitcoin je prijevara i pitanje je trenutka kada će se cijela ta priča raspasti. Ovdje je riječ o gorim stvarima već o balonu kojim se napuhava cijela priča, no neće se završiti dobro. Bit će mrtvih.

Nedugo nakon toga Dimon je promijenio svoje mišljenje te izjavio da žali za izjavom koju je dao te je rekao da je Blockchain stvaran.

Pravo pitanje koje Dimona muči jest kako će Vlade reagirati kada kriptovalute postignu svoju procvat jer upravo Vlada svake države želi znati gdje je novac, tko ga ima i što se se njime radi.

Kako je javnost reagirala na vijest o JPM coinovima?

Suosnivač londonskog hedge fonda Prime Factor Capital, Adam Grimsley izjavio je:

Prvi metak u ratu uvijek je najvažniji, a izgleda da bi ovo mogao biti prvi korak u širem usvajanju blockchaina i digitalnih valuta od strane velikih institucija.

No, nisu svi ipak uvjereni u dobronamjerne poteze JP Morgan Chase-a pa je tako novinar New York Timesa, Nathaniel Popper u svojem tweetu uputio na to da je upitna korisnost JPM coinova jer se oni kao takvi ne mogu maknuti iz zidova JPMorgan-a.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X