Regulirana švicarska banka za kriptovalute otvara vrata potencijalnim klijentima

0

Švicarska banka za kriptovalute SEBA pokrenula je svoje usluge za profesionalne investitore i poslovne klijente, navodi se u službenom priopćenju banke.

SEBA Bank AG (ranije poznata kao SEBA Crypto AG) u potpunosti je regulirana institucija, nakon što je u kolovozu ove godine od švicarskog tijela za nadzor financijskog tržišta (FINMA) osigurala dozvolu za bankarstvo i trgovanje vrijednosnim papirima.

Potpuno regulirana kripto banka

Prema priopćenju, usluge banke su sada u potpunosti operativne za niz potencijalnih klijenata, uključujući korporacije, upravljače imovinom i profesionalne privatne investitore.

Izvršni direktor SEBA banke, Guido Buhler, naglasio je da svi koji otvaraju račun u SEBA banci trebali biti u mogućnosti u potpunosti iskoristiti potencijal sektora digitalne imovine bez žrtvovanja sigurnosti.

“Ponosni smo što smo osnovali banku u roku od 18 mjeseci, prikupili 100 milijuna švicarskih franaka (100,5 milijuna USD) kapitala od investitora i dobili licencu za bankarstvo i trgovinu vrijednosnim papirima”, izjavio je Buhler.

SEBA kartica i pet glavnih kriptovaluta

Kao dio svojih usluga računa, SEBA nudi aplikaciju SEBAwallet, usluge e-bankarstva i usluge SEBA kartice, s podrškom za pet glavnih kriptovaluta: (BTC), Ether (ETH), Stellar (XLM), Litecoin (LTC) i Ethereum Classic (ETC).

Banka investitorima nudi i usluge pretvaranja kriptovaluta u novac putem interneta, a SEBA kartice podržane su na 42 milijuna prodajnih mjesta diljem svijeta, čime je otvoren put “masovnom usvajanju kriptovaluta”.

Sygnum, švicarska banka kriptovaluta, kojoj je FINMA također u kolovozu ove godine izdala licencu za bankarske usluge i trgovanje vrijednosnim papirima, paralelno je vodila pregovore s regulatorima o bankarskoj licenci u Singapuru.

Kao regulirana institucija, Sygnum podjednako teži razvijanju usluga čuvanja, posredovanja i tokenizacije digitalnih sredstava za akreditirane investitore i institucije.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X