Ripple ponovno donira, ovoga puta radi se o $50 mil.!

0

Prije nekoliko mjeseci startup Ripple donirao je obrazovnom i školskom sustavu u SAD-u $29 milijuna. Sredstva su bila namijenjena platformi DonorsChoose koju koriste nastavnici diljem države kako bi na nju prijavili projekte s kojima se dodatno razvijaju vještine učenika. Ova donacija bila je najveća donacija u povijesti kripto tržišta do toga trenutka, a ovoga puta Ripple je nadmašio samog sebe.

Nova donacija Ripple teška je $50 milijuna

Ripple je objavio partnerstvo sa 17 sveučilišta u sklopu svojeg programa “University Blockchain Research Initiative.” Programom će se istraživati potencijal i primjena Blockchaina, kriptovaluta i digitalnog plaćanja, a Ripple je u ovu svrhu izdvojio donaciju od $50 milijuna. Zbog visoke volatilnosti kriptovaluta, donacija će se izvršiti u američkim dolarima.

Potražnja za talentima koji će znati riješiti tehničke probleme financijskog sustava koje donosi globalizacija sve je veća, upravo zato treba ulagati u obrazovanje mladih jer će oni preuzeti ono gdje ćemo mi stati. Eric van Miltenburg, Ripple

Iz Ripple-a su također poručili da je ova donacija proizašla zbog porasta broja radnih mjesta koja u opisu imaju blockchain i kriptovalute. Tvrde da je u prošloj godini na LinkedIn-u objavljeno preko 4500 poslova s ovim opisom, što je povećanje od 150% u odnosu na prošlu godinu.

Svoj glavni ured Ripple ima u San Franciscu, dok su širenjem poslovanja otvorili urede u New Yorku, Londonu, Singapuru, Sydneyu i Mumbaiju.

Tokeni Ripple-a zovu se XRP, a njihova primarna zadaća i cilj jest ubrzavanje transakcija financijskog sustava. U skladu s time oni su i u partnerstvu s kompanijama MoneyGram i Western Union, kao i sa American Express i Santander.

U grafu je prikazno kretanje vrijednosti XRP tokena, koji su krajem 2017.-te doživjeli eksplozivan rast kao i velika većina kriptovaluta.

Vrijednost XRP tokena bila je preko $3,50, dok mu je vrijednost u trenutku pisanja članka $0,65. 

U nastavku pogledajte video u kojem CEO Ripple-a, Brad Garlinghouse daje svoj osvrt na kripto tržište.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X