Ripple se prijavljuje za kripto licencu u Velikoj Britaniji i Irskoj

0

Trijumf Ripplea u dugogodišnjoj sudskoj borbi s SEC-om potaknuo je ambicioznu potragu za licencom u Velikoj Britaniji.

Nakon djelomične pobjede nad američkim SEC-om Ripple je podnio zahtjev za registraciju kao tvrtka za kripto imovinu kod Uprave za financijsko ponašanje Ujedinjenog Kraljevstva (FCA). Tvrtka također traži licencu za plaćanja u Irskoj kao dio svog velikog regionalnog ulaganja.

Odluka, koju Ripple i šira kripto zajednica smatraju pobjedom, smatra XRP token vrijednosnim papirom kada se prodaje institucionalnim ulagačima, ali ne i malim ulagačima. Slučaj je još uvijek otvoren za žalbu SEC-a.

Sve više kripto tvrtki traži od Ujedinjenog Kraljevstva regulatornu jasnoću i poticajno poslovno okruženje usred vala provedbenih radnji SEC-a u Sjedinjenim Državama.

Ripple traži regulatornu podršku

Nedavno je tvrtka rizičnog kapitala Andreessen Horowitz (A16z) najavila svoj prvi novi ured izvan SAD-a u Londonu, nakon “mjesečnih konstruktivnih razgovora” s kreatorima politika i FCA-om, navodeći “predvidivo poslovno okruženje” kao ključni razlog za širenje u inozemstvo.

U parlamentu Ujedinjenog Kraljevstva uvedeno je nekoliko zakona s ciljem uspostavljanja kripto-reguliranog okruženja u zemlji. U lipnju je zakon kojim su kriptovalute podvrgnute istim pravilima koja se primjenjuju na tradicionalnu imovinu potpisan nakon dobivanja kraljevske suglasnosti. Novi zakon daje ovlast U.K. Treasury, FCA, Bank of England i Payments Systems Regulator da uvedu i provedu propise za kripto poslovanja.

U drugom nedavnom razvoju događaja, zakonodavci su raspravljali o nacrtima zakona kojima se želi proširiti sposobnost vlasti da ciljaju kriptovalute koje se koriste u nedopuštene svrhe. Prijedlog zakona uključuje odredbe prema kojima vlasti imaju veću fleksibilnost u oduzimanju i povratu kripto imovine.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X