Ruski Burger King pušta na tržište svoje Bitcoinove

0

Nakon što je ogroman lanac hranom Burger King odlučio prihvatiti plaćanje u Bitcoinima uvelike se povećalo korištenje digitalne valute u Rusiji. Krajem kolovoza 2017., Burger King je odlučio predstaviti svoju virtualnu kriptovalutu nazvanu Whoppercoin te je proces upogonjen preko Waves Platform.

Prema podacima koji se spominju u lokalnim novinama, Burger King je izdao 1 milijardu Whoppercoinova na Waves Platformi.

Burger King još uvijek nije jasno specificirao kako će se koristiti njihova kriptovaluta. Jedna mogućnost jest da će klijenti moći koristiti Whoppercoin kao sredstva plaćanja te skupljati bodove za lojalnost. Primjerice, kupac će moći skenirati svoje račune koristeći Burger King aplikaciju i primiti bitcoinove za uzvrat.

Rusija otvara svoja vrata Bitcoinima

Iako se prijašnjih godina Rusiji protivila digitalnoj valuti, u svojim novim pokretima i  donešenim zakonima vidi se potpuno drugačiji smjer. Na inicijativu vlade pišu se propisi koji će virtualnoj valuti dozvoliti korištenje u lokalnom gospodarstvu i tako doprinijeti državi.

Kako se kriptovaluta sve više širi svijetom, Ruska vlada podržavanjem ovog projekta sve više potiče i ostale kompanije da krenu u poslovanje s Bitcoinima stoga se očekuje da će mnogi slijediti primjer Burger Kinga.

Plaćanje Whoopperocinovima i u ostatku svijeta?

Burger King ima restorane diljem svijeta pa se uz pokretanje vlastite digitalne valute uskoro očekuje da će i oni krenuti u korištenje iste, ali zasada će se ipak samo pratiti koliki uspjeh će postići Whooppercoin.

Source: Cointelegraph.com

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X