Ruski znanstvenici uhićeni radi rudarenja Bitcoina u tajnom nuklearnom postrojenju

0

Znanstvenici u strogo tajnom ruskom nuklearnom centru za istraživanje nuklearne elektrane uhićeni su nakon što su navodno pokušali rudariti Bitcoin koristeći super-računalo s visokim napajanjem.

Nekoliko znanstvenika koji rade u tajnoj nuklearnoj postrojbi u zatvorenom gradu Sarovu uhićeno je od strane ruskih vlasti zbog navodnog pokušaja rudarenja Bitcoina sa superračunalom koje pripada postrojenju.

Došlo je do nenasilnog pokušaja korištenja računalnih objekata u privatne svrhe, uključujući tzv. rudarenje. Federalni nuklearni centar Sarov

Prema BBC News, superračunalo navodno korišteno za rudarenje alarmiralo je ostale čim se spojilo na Internet, budući da pokušaj da se to učini odmah upozorava središnju službu sigurnosti kako bi spriječila prodor. Takva računala se inače drže offline, a ovo je svakako bio red alert da se nešto čudno događa.

Navodni rudari dostavljeni su Saveznoj sigurnosnoj službi (FSB), a kazneni postupak protiv njih je u tijeku.

Nije bila baš tako sjajna ideja

Rudarenje Bitcoina je veoma oporezujući proces, koji zahtijeva ogromne količine računalne snage i potrošnje energije za pretvaranje dobiti. Dakle, pokušaj iskorištavanja superračunala je donekle razumljiva odluka. Ipak, pokušati iskoristiti super-računalo u tajnom ruskog nuklearnom postrojenju, nije.

Super-računalo Federalnog nuklearnog centra je jedna moćna zvijer koja nosi kapacitet od 1 petaflop-što je jednako 1000 trilijuna kalkulacija u sekundi. Također ne bi trebao biti povezan s internetom, što je presudan korak kada je u pitanju rudarenje Bitcoina. Kao središte zemlje za nuklearno istraživanje,

Sarov nije naveden na ruskim kartama i proizveo je prvu nuklearnu bombu SSSR-a. Također je čvrsto čuvan, okružen ogradom od bodljikavih žica, i navodno odakle je došao radioaktivni polonij-210 koji je ubio bivšeg FSB agenta Alexandera Litvinenka.

Ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

“Telegram"

Izvor: kriptonox.eu

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X