SEC i Binance.US postigli privremeni sporazum o pristupu imovini

0

Predložene mjere uključuju ograničavanje pristupa Binanceovih službenika privatnim ključevima i otkrivanje poslovnih troškova.

Binance, Binance.US i Komisija za vrijednosne papire i razmjenu Sjedinjenih Država (SEC) navodno su se u petak 16. lipnja dogovorili da će privremeno ograničiti pristup sredstvima korisnika isključivo zaposlenicima Binance.US-a.

Prema izvješćima, predloženi sporazum, koji čeka odobrenje saveznog suca, navodi mjere za Binance.US kako bi službenici Binancea spriječili bilo kakav pristup privatnim ključevima novčanika, hardverskim novčanicima ili pristupu alatima Binance.US Amazon Web Services. Platforma za kripto trgovanje sa sjedištem u SAD-u detaljnije informacije o poslovnim troškovima, uključujući procijenjene troškove, otkrit će u nadolazećim tjednima.

Odgovor na SEC-ov zahtjev za zamrzavanje imovine

Sporazum se pojavio kao izravan odgovor na zahtjev koji je podnio SEC kojim se traži zamrzavanje cijele imovine Binance.US-a tijekom sudskog postupka koji je u tijeku. Regulatorno tijelo izrazilo je bojazan da bi bez izdane privremene mjere zabrane mogao postojati rizik od prijenosa sredstava u inozemstvo ili namjernog uništavanja ključnih zapisa.

Međutim, pravni zastupnici Binance.US-a snažno su se usprotivili toj ideji, tvrdeći da bi nametanje potpunog zamrzavanja svih sredstava u biti bilo jednako izricanju pretjerano stroge “smrtne kazne” za tvrtku.

Tijekom saslušanja ranije ovog tjedna, sutkinja američkog okružnog suda Amy Berman Jackson savjetovala je uključenim stranama da bi bilo korisnije postići dogovor o predloženoj odredbi nego se oslanjati na sud da formulira zabranu prilaska.

Sutkinja je naglasila da privremena mjera zabrane ima ograničeno trajanje od dva tjedna, što bi se moglo pokazati nedostatnim za sveobuhvatno saslušanje. To posebno vrijedi ako uzmemo u obzir znatnu količinu dostavljenih dokaznih predmeta, koji broje preko 4000 stranica.

Predloženi sporazum uključuje dodatne odredbe, poput stvaranja novih kripto novčanika od strane Binance.US, koji će biti nedostupni zaposlenicima drugih subjekata Binancea. Binance.US također se obvezuje pružiti dodatne informacije SEC-u, a korisnici sa sjedištem u SAD-u zadržat će mogućnost povlačenja sredstava tijekom tog razdoblja.

Ako bude prihvaćen, predloženi sporazum će djelomično riješiti zabrinutost SEC-a dok je šira tužba i dalje u tijeku. SEC je nedavno tužio Binance i Binance.US zbog trgovanja neregistriranim vrijednosnim papirima te navodnog miješanja sredstava i loše prakse. Međutim, predloženi sporazum ne obuhvaća širu tužbu.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X