Singapur kreće u regulaciju bitcoina

0

Monetary-Authority-of-Singapore

Monetarna vlast Singapura (MAS: Monetary Authority of Singapore) pokrenula je postupak regulacije digitalnih valuta kako bi spriječila potencijalno pranje novca i terorističke rizike.

Povjerenici iz MASa kažu kako su virtualne valute prirodno podložne takvim rizicima i zbog toga od svih posrednika traže provjeru identiteta korisnika te prijavu svake sumnjive aktivnosti uredu za sumnjive transakcije (STR Office). Ong Chong Tee, zamjenik direktora iz MASa:

MAS uzima ciljanu regulaciju kod pristupa digitalnih valuta kako bi preciznije mogli odrediti pranje novca i terorističke financijske rizike. Potrošači i poduzeća  trebali bi uzeti u obzir raspon takvih rizika kod trgovanja virtualnih valuta i primijeniti potreban oprez.

Ti novi mehanizmi nude sličnu zaštitu koja već postoji kod mjenjačnica tradicionalnih valuta i poduzeća koja se bave transakcijom novca.

Širenje svijesti

 

Antony Lewis, developer u singapurskoj bitcoin mjenjačnici iBit: “Pozdravljamo širenje svijesti za bitcoin i podržavamo korake koji se poduzimaju u MASu.”

Dodao je još kako se u iBit-u fokusiraju na pružanje sigurnosti, isto kao i u bankama prilikom trgovanja bitcoinom te rekao:

Kako su stranke koje svjesno ulaze u sumnjive transakcije sada regulirane na burzi, potrošači pobjeđuju.

Izjave MASa objašnjavaju kako oni ne gledaju na virtualne valute kao nešto što se trenutno nužno mora legalizirati te zbog toga nisu pokrivene u pravnim aspektima. Prošle su godine upozorili potrošače na potencijalne opasnosti korištenja digitalnih valuta i dali do znanja kako se neće miješati.

Vlasti kažu:

Prihvaćaju li lokalna poduzeća bitcoin u zamjenu za dobra i usluge ili ne, komercijalna je odluka i MAS se tu neće miješati.

 

Izvor:

Singapure MAS regulations 

MAS pic

Share.

About Author

I'm a student whose primary interests lies in IT management, Software Engineering and Internet of Things. As interest in crypto-currencies is rising fast, on start-up project "Hrvatski Bitcoin Portal" my goal is set to find and gather community and connect them in this interest field. Besides that, my focus is on all cutting edge technologies and principles that shape world of informatics.

Leave A Reply

X