Solana DeFi protokol Everlend gasi se zbog problema s likvidnošću

0

S FTX-ovim efektom valova na likvidnost tržišta, Everland zatvara svoja vrata.

Solana protokol za decentralizirano financiranje (DeFi) Everlend Finance zatvara svoje operacije i poziva korisnike da povuku sredstva s platforme.

Tvrtka je odluku objavila na Twitteru 1. veljače, rekavši da bi, unatoč tome što ima “dovoljno prostora” za nastavak poslovanja, to bilo kockanje u trenutnim tržišnim uvjetima.

“Nažalost, jednostavno nema likvidnosti i ne radi se samo o Solani, a B/L tržište (o kojem Everland 100% ovisi) nastavlja se smanjivati. U ovim uvjetima, kretanje naprijed je kockanje. Iako smo imali dovoljno prostora, odlučili smo sada stati”, posebno je istaknuo tim Everlanda.

Everland je također primijetio da su depoziti temeljnog protokola sada u trezorima, a aplikacija će biti u načinu rada samo za isplatu dok se sva sredstva korisnika ne podignu.

Tim je najavio da će sva prikupljena i neiskorištena sredstva, zajedno s uplatama trećih strana, biti “pokrivena” u sljedeća dva tjedna, što znači da će relevantne strane biti završene. Protokol će također otvoriti bazu kodova, omogućujući drugima da na njoj nastave graditi rješenja.

Everlandov plan puta za idućih nekoliko mjeseci uključivao je pokretanje njegove upravljačke platforme i tržišta novca. Protokol je potpisan 2021. godine, a njegovi investitori bili su GSR, Serum i Everstake Capital.

Nepovoljno tržište za rast DeFija

Prema DefiLlami, Everland je na svom vrhuncu držao gotovo 400.000 dolara ukupne zaključane vrijednosti (TVL). Međutim, protokol je doživio značajan pad nakon kolapsa FTX-a, što je imalo negativan utjecaj na likvidnost tržišta.

Everland je drugi DeFi protokol temeljen na Solani koji će biti ugašen u roku od nekoliko dana zbog “kripto zime”. 27. siječnja platforma Friktion objavila je da će ugasiti svoje korisničko sučelje, navodeći kao razlog “teško tržište za rast DeFija”.

Ovaj potez dolazi gotovo godinu dana nakon što je Everland objavio da je prikupio 5,5 milijuna dolara u krugu financiranja. U studenom je tvrtka čak pokrenula kolateralizirano kreditiranje usmjereno na potražnju institucionalnih ulagača za DeFijem, neposredno prije debakla FTX-a.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X