Spot volumen trgovanja porastao prvi put u tri mjeseca

0

Novo izvješće pokazuje da je volumen trgovanja na kripto mjenjačnicama porastao na najvišu razinu (16,4%) u tri mjeseca unatoč tome što su se Binance i Coinbase suočili s tužbama.

Međutim, količine na mjenjačnicama i dalje je na najnižim razinama koje nisu zabilježene od 2019. godine, pri čemu je udio Binancea pao na oko 41,6 posto.

Bitcoin ETF zahtjevi utječu na povećanje spot volumena od 16,4%

Velik dio porasta može se pripisati nekoliko tvrtki s Wall Streeta koje su posljednjih tjedana podnijele zahtjeve za bitcoin spot ETF američkoj Komisiji za vrijednosne papire (SEC).

Volumen spot trgovanja dosegnuo je vrhunac od 36,3 milijarde dolara 30. lipnja, što je povećanje od gotovo 51% više u odnosu na najvišu mjesečnu razinu u svibnju.

U lipnju je također je porastao i volumen trgovanja bitcoin futuresima i to 24%, tj. na 48 milijardi dolara. Iako je volumen izvedenica na centraliziranim mjenjačnicama također porastao 14% na 2,1 bilijun, pojedine mjenjačnice doživjele su pad tržišnog udjela.

Udio ukupnog trgovanja derivatima na centraliziranim mjenjačnicama pao je u lipnju na 78,7%, pri čemu je Binance zabilježio pad s 10% na 56%.

Istraživačko izvješće tvrtke Kaiko Research otkrilo je da je Binanceov nedavni pad spot volumena možda započeo nakon što je u ožujku ukinuo promociju trgovanja bez naknade. Smanjenju volumena također su pridonijele i tužbe Američke komisije za trgovanje robom i ročnicama (CFTC), SEC-a i općenito nesigurne regulatorne situacije u vezi kripto industrije.

Coinbase, najveća američka burza po volumenu, zabilježila je do pad udjela u volumenu trgovanja za 2,4%, prema Kaiko Research.

Dubina tržišta bitcoina smanjena za 10 milijuna dolara

Složeni problemi s kripto mjenjačnicama bili su razlozi za izlaz dva kritična pružatelja likvidnosti, Jump Crypto i Jane Street. Azijske mjenjačnice Bybit i OKX zabilježile su da je dubina tržišta za prvih deset tokena po volumenu trgovanja dramatično pala.

U posljednjem tromjesečju globalna likvidnost bitcoina pala je 10 milijuna dolara. TrueUSD, jedini stablecoin putem kojeg se može trgovati bez naknada na Binanceu, također je ostvario beznačajan volumen u prvom tromjesečju.

CCData očekuje da će Coinbase povećati svoj udio bitcoin volumena treći mjesec zaredom. Tvrtka se bori protiv optužbi SEC-a da je vodila neregistriranu ponudu vrijednosnih papira. Coinbase čini oko 5,8% globalnog bitcoin spot volumena.

Izvor: Beincrypto

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X