Što je Bitcoin Gold?

1

Dana 25.10.2017. na tržištu će se pojaviti nova digitalana valuta Bitcoina – Bitcoin Gold. Doći će do razdvajanja na tržištu na isti način kao što se pojavio i Bitcoin Cash te će pojaviti nova kriptovaluta. Na tržištu se također primjećuje određena nervoza zbog toga što javnost nije upućena u to što to zapravo znači; obujam Bitcoin coinova neće se povećati isto kao što se ni nije nakon što se pojavio Bitcoin Cash.

Kakve su posljedice za “pravi” Bitcoin?

Bitcoin je samo jedan i ostat će samo jedan stoga će i dalje u optjecaju ostati 21 milijun coinova koji se mogu kupiti pod nazivom Bitcoin. Bitcoin Gold, zajedno s Bitcoin Cash-om predstavlja novu valutu, isto kao što postoji Litecoin, Dash i ostale kriptovalute.

Nakon što dođe do razdvajanja na Bitcoin Gold, svi vlasnici i investitori koji posjeduju Bitcoine dobit će isti iznos Bitcoin Gold coinova u svoje ruke. Nakon što prime u svoje wallete Bitcoin Gold coinove, investitori mogu raditi s njima što god požele od prodaje do zadržavanja u novčaniku.

Bitcoin Cash i Bitcoin Gold nikako ne mogu našteti Bitcoin mreži, već suprotno tome, vlasnici Bitcoina dobivaju ih i tako profitiraju više nego vlasnici koji drže druge kriptovalute.

Stoga ako se pitate zašto cijena Bitcoina naglo raste u posljednjim danima, pročitajte članak još jednom!

Još nemaš Bitcoine? Što čekaš? Kreni već danas!

Izvor: cointelegraph.com

Share.

About Author

Student of Economics at Faculty of Organization and Informatics. Interested in Marketing and Social Media, but also in stock exchange and Bitcoin. Currently working as project manager at Async Labs.