Bitcoin postavio novi rekord, cijena dostigla $5200

0

Prema CoinDesk Bitcoin Price indexu, Bitcoin je danas postigao najvišu vrijednost, dostigao je rekordnih $5226. U zadnjih tjedan dana Bitcoin se podigao za 18.75%, dok se na mjesečnoj bazi povećao za 23% u odnosu na prošli mjesec. Ovaj novi rekord je premašio prošli rekord od $5013 koji je Bitcoin postigao u Rujnu.

Nakon što je Kina sredinom Rujna donijela odluku da zabranjuje prodaju tokena te da lokalne kripto mjenjačnice moraju biti ugašene, bitcoin je pao na $2980. Ali ubrzo zatim se oporavio nakon što se povećao volumen transakcija na Južnokorejskom, Japanskom i ostalim tržištima.

Povećanje interesa institucija za bitcoin je igrao veliku ulogu u ovom brzom oporavku i povećanju cijene. No, svakako to nije bilo dovoljno za iznimni rast koji je Bitcoinu omogućio probijanje prošlog rekorda, a to je hype koji se stvorio oko Bitcoin Golda. Činjenica da će svi oni koji posjeduju Bitcoine pri forku koji dolazi 26.10. dobiti određeni broj ove nove kripto valute je doveo do trenda gdje većina prodaje svoje alt coinove, te ulažu u Bitcoin kako bi 26.10. dobili svoj dio kolača Bitcoin Golda.

Dnevni pregled Bitcoin indexa

bitcoin price daily chart

Tjedni pregled Bitcoin indexa

tjedni pregled bitcoin indexa

Još nemaš Bitcoine? Što čekaš? Kreni već danas!

Izvor: coindesk.com

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X