Japan preuzima posao Kine?

1

Nakon što zabrana u Kini još uvijek nema konačan ishod, mnogi trgovci kriptovalutama odlučili su potražiti sigurnost u susjednom Japanu. Japan je tako sa 50,75% ponovno preuzeo Bitcoin tržište i postao vodeći trgovac.  

Prethodni događaji iz Kine, u kojima su zatražili od svojih burzi Bitcoinima da zatvore poslovanje s krajem rujna, samo idu u prilog Japanu koji je opet na vodećoj poziciji.

Dvije najveće kineske burze OKCoin i Huobi imaju dozvolu raditi do 30. listopada jer nisu ranije sudjelovale u trgovini ICO-ima.

Činjenice pokazuju kako trgovci odlaze iz Kine zbog njihovih regulacija pa se tako trgovina u Kini prepolovila u tri dana stoga se sada svega 7% ukupne trgovine Bitcoinima odvija u Kini.

Što se događa u SAD-u?

SAD trenutno drži gotovo 30% od ukupne trgovine Bitcoinima jer se nakon vijesti o zatvaranju burza u Kini velika dio trgovaca preselio na Japansku burzu Bitcoina.

Poznati analitičar te jedan od osnivača Litecoina, Charlie Lee izjavio je kako kineska vlada ovaj put neće moći manipulirati tržištem kako je to učinila 2013. godine.

U sljedeća dva tjedna očekuje se stabilizacija Bitcoina jer su se nestrpljivi trgovci preselili s Kineskog tržišta u Južnu Koreju i Japan. Ova dva tržišta dočekala su nezadovoljne kineske investitore s uređenim pravnim regulativama koje neće završiti zabranama kao u Kini.

Još nemaš Bitcoine? Što čekaš? Kreni već danas!

Izvor: cointelegraph.com

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

1 Comment

  1. Pingback: Bitcoin dokazao da ga se ne može maknuti s tržišta! - Hrvatski Bitcoin Portal

Leave A Reply

X